Αρχείο

7 Νοεμβρίου 2012

Σκοπός, η μείωση της σπατάλης


Πηγή: real.gr

Οι ρυθμίσεις που επέρχονται αποσκοπούν στη μείωση της σπατάλης στον τομέα της υγείας η οποία ενυπάρχει κυρίως στον τομέα των προμηθειών, ανέφερε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος μιλώντας στην κοινοβουλευτική επιτροπή που επεξεργάζεται το νομοσχέδιο με τα επείγοντα δημοσιονομικά...


μέτρα.
Ο υπουργός αναφέρθηκε και στις διατάξεις για την περαιτέρω μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης η οποία θεωρείται υψηλή για τη χώρα μας ενώ διαβεβαίωσε ότι ενδυναμώνονται νοσοκομειακές μονάδες και καταργούνται ξεπερασμένες δομές στον τομέα της υγείας.
«Έγινε μια σκληρή διαπραγμάτευση και αλλού πετύχαμε σημαντικούς στόχους, αλλού μικρότερους», είπε ο κ. Λυκουρέντζος σημειώνοντας ότι θα υπάρξει εξαίρεση συγκεκριμένων περιπτώσεων από τη δραστική ουσία και επισημαίνοντας και τις ρυθμίσεις για την καταβολή του rebate από την πλευρά των φαρμακοποιών.
«Όταν επιβάλλονται μειώσεις στους παρόχους υγείας υπάρχουν αντιδράσεις αλλά δεν τις λαμβάνουμε υπόψη χάριν της προστασίας του δημοσίου χρήματος», είπε ο υπουργός Υγείας.