Αρχείο

22 Νοεμβρίου 2012

Π. Παναγιωτόπουλος: Στην πρώτη γραμμή οι Ενοπλες Δυνάμεις


Πηγή: protothema.gr

Το αξιόμαχο και την επιχειρησιακή ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας εξήρε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, σε δηλώσεις του μετά τη δοξολογία που τελέστηκε στην Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου και την κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, στο πλαίσιο του εορτασμού των...


Εισοδίων της Θεότόκου, Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων.
Μεταξύ άλλων, ο κ. Παναγιωτόπουλος έκανε λόγο για οικονομικό πόλεμο με τον οποίο είναι αντιμέτωπη η χώρα. Πρόκειται είπε, για έναν πόλεμο που μας επιβλήθηκε από τις αγορές και από τον οποίο πρέπει να βγούμε όρθιοι και νικητές, με τις Ένοπλες Δυνάμεις «στην πρώτη γραμμή».
«Οι Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται και πάλι στην πρώτη γραμμή και αναλαμβάνουν ένα δυσβάσταχτο ιστορικό φορτίο με αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια. Και αυτή την αποστολή θα τη φέρουν και πάλι σε πέρας με επιτυχία, παρά τις περικοπές, παρά τα όποια επιμέρους προβλήματα», υπογράμμισε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας για να συμπληρώσει:
«Οι Ένοπλες Δυνάμεις, με αφοσίωση στο καθήκον και με προσήλωση στην αποστολή τους, διατηρούν πολύ ψηλά την αποτρεπτική ικανότητα της χώρας, διατηρούν πολύ ψηλά το αξιόμαχο και την επιχειρησιακή τους ετοιμότητα, εξασφαλίζοντας έτσι την εθνική κυριαρχία, την ασφάλεια, την ακεραιότητα και την ανεξαρτησία της χώρας».