Αρχείο

1 Νοεμβρίου 2012

Ερώτηση Σαλαβράκου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τις διώξεις Ελλήνων δημοσιογράφων


Ο Ευρωβουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ., Νικόλαος Σαλαβράκος, κατέθεσε ερώτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τις διώξεις των δημοσιογράφων στη χώρα μας, με αφορμή τη σύλληψη του δημοσιογράφου, Σπύρου Καρατζαφέρη.
Διαβάστε αναλυτικά την ερώτηση:
Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα συνελήφθη, με κινηματογραφική επιχείρηση της αστυνομίας ο δημοσιογράφος Σπύρος Καρατζαφέρης, αμέσως μετά το τέλος της τηλεοπτικής του εκπομπής, στην οποία αναφέρθηκε σε έγγραφα τα...


οποία του απεστάλησαν και απεδείκνυαν ολιγωρίες ή αδικήματα οικονομικών άρχων. Ο δημοσιογράφος κάλεσε από την εκπομπή του σε παρέμβαση τα αρμόδια στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών προς διασταύρωση ή διάψευση τους και προανήγγειλε…
ότι από την επόμενη θα αρχίσει την δημοσίευση των στοιχειών. Λίγο αργότερα και ενώ κατευθυνόταν στην οικία του συνελλήφθη με την αιτιολογία ότι ενεργοποιείται τα μεσάνυχτα δικαστική απόφαση για συκοφαντική δυσφήμηση δια του τύπου προσώπου κατηγορηθέντος για συμμετοχή στο παραδικαστικού κύκλωμα.
Την τελευταία εβδομάδα παρουσιασθήκαν κρούσματα ασκήσεως διώξεων και εναντίον άλλων δημοσιογράφων στην Ελλάδα κατά παράβαση της ελευθερίας του τύπου.
Συνελλήφθη ο δημοσιογράφος Βάξεβάνης ο οποίος έφερε στην δημοσιότητα ονόματα Ελλήνων καταθετών σε ελβετική τράπεζα (λίστα Λαργκάρντ) τα οποία είχαν παραδοθεί στις Ελληνικές αρχές πριν από δυο περίπου έτη χωρίς να τύχουν οποιασδήποτε αξιοποιήσεως.
Εξεδιωχθήσαν κακήν κακώς οι δημοσιογράφοι κ. Αρβανίτης και Μ. Κατσίμη από την Κρατική Τηλεόραση για κριτική που άσκησαν σε θέμα που ανέδειξε η πανευρωπαϊκή εφημερίδα GUARDIAN.
Από την συμπεριφορά των Ελληνικών αρχών δημιουργείται εντύπωση στην κοινή γνώμη ότι επιδιώκεται συστηματικά το κουκούλωμα υποθέσεων διαφθοράς. Η συμπεριφορά αυτή εκθέτει και αθώα πρόσωπα.
Δοθέντος ότι η τρόικα εμφανίζεται να υποβάλει και επιβάλει στην Ελληνική κυβέρνηση την λήψη μέτρων οριζόντιας περικοπής των εισοδημάτων των φτωχών και μεσαίων εισοδημάτων της Ελληνικής κοινωνίας, εμφανώς δεν προκύπτει σχεδίαση ουσιαστικής καταπολέμησης της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς στην Ελλάδα. Το γεγονός αυτό κλονίζει την εμπιστοσύνη των Ελλήνων πολιτών εις το οικοδόμημα της Ε.Ε.
Ερωτάται η επιτροπή:
Προτίθεται επιτέλους δια της τρόικα την οποία ελέγχει(αντί να συνιστά εξαθλίωση της ελληνικής κοινωνίας) να προτείνει ουσιαστικά μέτρα για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς στην Ελλάδα εις τρόπο ώστε αντί η Ελληνική Κυβέρνηση, κατά παράβαση της ελευθερίας του τύπου, να συλλαμβάνει και να ταλαιπωρεί δημοσιογράφους που προβληματίζονται για τα νόμιμα έσοδα του ελληνικού δημοσίου, να αναζητήσει αποτελεσματικά τα έσοδα που φοροδιαφεύγουν η διογκώνουν την διαφθορά;