Αρχείο

6 Νοεμβρίου 2012

«Η επαναδιαπραγμάτευση έγινε στο μέγιστο βαθμό»


Πηγή: real.gr

«Ο στόχος είναι καθαρός, να ενισχυθεί η ρευστότητα, να επιτύχουμε παράταση ,να ανακτήσουμε την αξιοπιστία μας στο εξωτερικό και να επισπεύσουμε την έξοδό μας από την κρίση δήλωσε στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης. Η επαναδιαπραγμάτευση επετεύχθη στο μέγιστο δυνατό βαθμό πρόσθεσε ο Υπουργός...


Εσωτερικών.
«Ο στόχος είναι καθαρός και έχει διάφορες πτυχές οι οποίες ιεραρχούνται με βάση την σημασία τους και την ανταποδοτικότητα και για την εθνική μας πολιτική και για την οικονομική μας προοπτική. Πρώτον να μπορέσουμε να πάρουμε τη δόση για να ενισχυθεί κάπως η ρευστότητα στην ελληνική αγορά και να μην καταπέσουμε. Δεύτερον να ενισχύσουμε κάποια σχετική παράταση που θα ελαφρύνει τα βάρη εκείνα που βαρύνουν το μέσο Έλληνα και κυρίως τον φτωχό Έλληνα. Τρίτο, ανάκτηση της αξιοπιστίας μας στο εξωτερικό η οποία είχε πληγωθεί το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Τέταρτον, κατά τη γνώμη μου επίσπευση της εξόδου από αυτή την κρίση μέσα από διαρθρωτικές αλλαγές και αποκρατικοποιήσεις που πρέπει να γίνουν τώρα και δεν είχαν γίνει τα προηγούμενα τρία χρόνια. Και βεβαίως συνέχιση της παραμονής μας στο σκληρό πυρήνα της Ευρώπης κάτι που θα χαθεί οριστικά αν αθετήσουμε αυτά τα οποία η κυβέρνηση του παρελθόντος είχε υπογράψει», ανέφερε αρχικά ο κ. Στυλιανίδης.
Και πρόσθεσε: «Εγώ σας λέω λοιπόν ότι επαναδιαπραγμάτευση έγινε στο μέγιστο δυνατό βαθμό και η αποτελεσματικότητά της θα κριθεί από το ποιοι εξ αυτών των στόχων θα κριθούν», ενώ στην ερώτηση αν είναι ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματά της ο υπουργός Εσωτερικών σημείωσε: «Το αντίθετο του καλού είναι το καλύτερο. Δεν είμαστε ικανοποιημένοι και ποτέ δεν μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι. Πάντοτε προσδοκούμε το καλύτερο δυνατό. Μιλάμε όμως για υφιστάμενες συνθήκες τις οποίες τις βρήκαμε τις κληρονομήσαμε τις παλέψαμε προκειμένου να κατοχυρώσουμε κάποια πράγματα για το μέλλον της Ελλάδας».