Αρχείο

15 Νοεμβρίου 2012

Προειδοποίηση Λυκουρέντζου για την απόσυρση φαρμάκων


Πηγή: voria.gr

Αυστηρή προειδοποίηση προς όσους αποσύρουν φάρμακα από την αγορά, προκειμένου να επωφεληθούν, απηύθυνε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, με αφορμή ελλείψεις φαρμακευτικών σκευασμάτων.
Ο υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε ότι δεν θα δεχτεί συμπεριφορές απόσυρσης φαρμακευτικών σκευασμάτων εκ μέρους κάποιων οι οποίοι...


επιδιώκουν, όπως είπε, ιδιοτελείς σκοπούς και τους προειδοποίησε να μην εκδηλώσουν τέτοιες συμπεριφορές.
Με τα μέτρα που λαμβάνουμε επιθυμούμε να μειώσουμε τη φαρμακευτική δαπάνη και όχι να μειώσουμε τα φάρμακα στην αγορά, είπε ο υπουργός. Υπογράμμισε την ανάγκη τήρησης των χρονοδιαγραμμάτων, αναφέροντας ότι παρατηρούνται καθυστερήσεις στο πρόγραμμα συγχωνεύσεων νοσηλευτικών μονάδων του ΕΣΥ, το οποίο προβλέπει 661 λιγότερες κλινικές και τμήματα, μέχρι το τέλος του έτους. Πάντως ο υπουργός διευκρίνισε ότι οι αλλαγές θα εφαρμοστούν σταδιακά και όχι με βίαιο τρόπο, επισημαίνοντας ότι σκοπός του υπουργείου είναι όχι να κλείσουν δομές, αλλά να υπάρξουν καλύτερες υπηρεσίες Υγείας για τους πολίτες.
Απευθυνόμενος προς τους διοικητές ο υπουργός είπε ότι «την περίοδο αυτή καλούμεθα να εργαστούμε σκληρά, να επιδείξουμε θάρρος και αποφασιστικότητα για να επιτύχουμε τους στόχους του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής 2013- 2016, αλλά και να υλοποιήσουμε δράσεις με τις οποίες θα ενισχύσουμε και θα αναβαθμίσουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας».