Αρχείο

16 Νοεμβρίου 2012

Γραμματεία Πολιτικού Σχεδιασμού ΝΔ: Το πραγματικό πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ


Η Γραμματεία Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ προχώρησε στην παρακάτω ανακοίνωση - "αποκάλυψη" του πραγματικού προσώπου του ΣΥΡΙΖΑ:
"Οι αντιφατικές δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα και των κορυφαίων του κόμματός του προδίδουν την ένταση των συγκρούσεων ανάμεσα στις συνιστώσες του, την αδυναμία να ξεπεράσουν τη ψυχολογία του...


«πεζοδρομίου», την εμμονή στη στείρα αντίδραση χωρίς προτάσεις, την ανεύθυνη δημαγωγία και τον καταστροφικό λαϊκισμό. Ανάμεσα στα άλλα:
-       Απεργάζονται σενάρια αναταραχής και χάους:
         «Να παρακαλάτε κύριοι και κυρίες που υπογράψατε τα μνημόνια, να περάσετε από ειδικό δικαστήριο… αυτό σας εύχομαι κι εγώ προσωπικά, παρά να βρείτε ορισμένοι από εσάς το τέλος του πρεσβευτή των ΗΠΑ πριν λίγους μήνες στη Λιβύη». (10/11/2012, Στ. Παναγούλης στη Βουλή)
-         «Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ καλεί τους εργαζόμενους και το λαό … σε αντίσταση ώστε να μην περάσουν τα μέτρα και να πέσει το συντομότερο η κυβέρνηση…». (18/10/2012,ανακοίνωση της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ)
-         «Ο ΣΥΡΙΖΑ Θα χρειαστεί συνδυασμό πολιτικής αρχών και αδίστακτου πραγματισμού. Δημοκρατικής αφιέρωσης και ετοιμότητας να δράσει αστραπιαία και βάναυσα μόλις πρέπει». (10/06/2012, Slavoi Zizek, σε εκδήλωση που οργάνωσε προς τιμήν του ο ΣΥΡΙΖΑ)
Αδυνατούν να συγκροτήσουν πειστική κυβερνητική πρόταση, με αποτέλεσμα να αμφισβητείται ο ίδιος ο Αλ. Τσίπρας:
«Δεν είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε, εγώ δεν κοροιδεύω τον κόσμο». (01/11/2012, Π. Λαφαζάνης μιλώντας στον ΑΝΤΕΝΝΑ)
-       Επιβαρύνουν το επενδυτικό κλίμα σε μια εποχή που η ελληνική οικονομία χρειάζεται και το τελευταίο ευρώ:
«Κανένας σοβαρός επενδυτής δε θα δαπανήσει τα χρήματά του, όταν ξέρει ότι ο χρόνος αυτής της κυβέρνησης, που το αποφάσισε αυτό τελειώνει». (09/11/2012, Αλ. Τσίπρας, στη γερμανική εφημερίδα “DIE ZEIT”)
-         «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα αντισταθεί στις ιδιωτικοποιήσεις, διότι δεν υπηρετούν κατά καμιά έννοια το δημόσιο συμφέρον». (15/07/2012, Γ. Δραγασάκης στην ΑΥΓΗ)
-         «Όποιοι βάλουν την υπογραφή τους να ξεπουληθεί η δημόσια περιουσία αντί πινακίου φακής θα πάνε φυλακή». (06/07/2012, Δ. Στρατούλης στον τηλεοπτικό σταθμό Mega)
-         «Και γνωρίζουμε και ξέρουμε τον τρόπο ώστε να πάρουμε πίσω αυτά που ανήκουν στον ελληνικό λαό».(09/07/2012, Δ. Βίτσας, στον ρ/σ "Στο Κόκκινο 105,5")
-          «Θα λογοδοτήσουν και θα χάσουν τα λεφτά τους οι κερδοσκόποι επενδυτές». (22/10/2012, Αλ. Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο εργοστάσιο της ΕΒΖ στις Σέρρες)
Νομιμοποιούν φαινόμενα διαφθοράς και φοροδιαφυγής:
-         «Το πρώτο πράγμα που έχουμε να κάνουμε είναι … ο μέσος δημόσιος υπάλληλος να μπορεί να ζει με αξιοπρέπεια από το μισθό του, ... Και όταν φθάσουμε στο επίπεδο αυτό θα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ αυστηροί με την τήρηση της νομιμότητας … όταν τον εξαθλιώνεις πρέπει να βρει ένα τρόπο να ζήσει». (16/09/2012, Αλ. Τσίπρας, συν. Τύπου ΔΕΘ)
-         «Μια απλή διαδικασία φορολογικών ελέγχων μετατράπηκε από την κυβέρνηση σε ένα σώου επίδειξης αυταρχισμού…. που προκάλεσε την αγανάκτηση των Υδραίων … επιχειρήθηκε δεύτερη εισβολή στο νησί, με παρουσία των ΜΑΤ και της Αστυνομίας». (19/08/2012, Θ. Δρίτσας για τα γεγονότα της Ύδρας)
Υπερασπίζονται τους κουκουλοφόρους και τους «μπαχαλάκηδες»,που καταστρέφουν δημόσια και ιδιωτική περιουσία και διασύρουν τη χώρα στο εξωτερικό υιοθετώντας αβάσιμους ισχυρισμούς:
-         «Μετά τη διαπόμπευση των εκδιδόμενων οροθετικών, ήρθε η σειρά τώρα των συλληφθέντων διαδηλωτών. Η ΕΛΑΣ αποφάσισε να ολοκληρώσει τη σειρά αυθαιρεσιών … δημοσιεύοντας τις φωτογραφίες συλληφθέντων διαδηλωτών». (28/09/2012, ανακοίνωση της Επιτροπής Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ)
-         Σε μια πρωτοφανή στα κοινοβουλευτικά χρονικά ενέργεια, στις 07/11, βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ - μιμούμενοι τη φασιστική πρακτική της Χρυσής Αυγής – «κινήθηκαν πριν από τη διαδήλωση κατά μήκος των οδών Σόλωνος και Ακαδημίας με στόχο να ελέγξουν τη δράση αστυνομικών με πολιτικά, λόγω... κάκιστου προηγούμενου της Ασφάλειας με τους διαδηλωτές». (www.left.gr)
Επίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ μιμούμενος την πρακτική του indymedia δημοσιοποίησε φωτογραφίες αστυνομικών με προφανή στόχο να τους δώσει «βορά» στον αντιεξουσιαστικό χώρο.
Καλύπτουν τις ακρότητες και τις παρανομίες των κρατικοδίαιτων συνδικαλιστών:
-         «Η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ με τις συλλήψεις των δεκαοκτώ συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ συνέχισε την αυταρχική και αντιδημοκρατική κατηφόρα της και τις πρακτικές αστυνομικού κράτους …». (08/10/2012, δήλωση Δ. Στρατούλη)
Υπονομεύουν τα συμφέροντα της χώρας με τις δηλώσεις τους περί χρεοκοπίας και επιστροφής στη δραχμή:
-          «Η χρεοκοπία δεν είναι κάτι το οποίο είναι κατ' ανάγκη καταστροφικό σε κάθε περίπτωση». (16/08/12, Π. Λαφαζάνης,Alpha 9,89)
-         «Για εμάς δεν είναι φετίχ το νόμισμα». (18/08/12, Δ. Στρατούλης Flash)
-         «Καμμιά θυσία για το ευρώ». (Σχέδιο Διακήρυξης του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ)
Υπονομεύουν την προσπάθεια ελέγχου της λαθρομετανάστευσης:
-         «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αντίθετος με κάθε είδους πογκρόμ (Σχέδιο Ξένιος Ζευς) που προσβάλλει την ανθρώπινη φύση και τα ανθρώπινα δικαιώματα». (05/08/2012, δήλωση Δ. Τσουκαλά)
-         Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε ένσταση αντισυνταγματικότητος κατά του νομοσχεδίου για τη δημιουργία Κέντρων Πρώτης Υποδοχής και Κράτησης αλλοδαπών. Εδώ, αξίζει να σημειωθεί ότι το μόνο κόμμα που την υποστήριξε ήταν η Χρυσή Αυγή. (27/09/2012, Βουλή)
Υποστηρίζουν κάθε παράλογη ή και παράνομη ενέργεια διαφόρων ομάδων. Πρόσφατες χαρακτηριστικές περιπτώσεις:
Οι αντιδράσεις για τη λειτουργία του χρυσορυχείου στις Σκουριές της Χαλκιδικής,
η κατάληψη της ΕΤ3 για να μεταδοθούν οι θέσεις τους για το ίδιο θέμα,
οι αντιδράσεις για τη δημιουργία Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στην Ευκαρπία Θεσ/κης,
το σαμποτάρισμα της διεξαγωγής των εκλογών για την ανάδειξη νέων Συμβουλίων Διοίκησης στα ΑΕΙ της χώρας."