Αρχείο

14 Νοεμβρίου 2012

Στο αντάρτικο ο Π. Ψωμιάδης;

Με αφορμή την κατάληψη στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας από τους εργαζόμενους, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:
"Ως εκλεγμένος Περιφερειάρχης και εκπροσωπώντας το Πατριωτικό Δίκτυο Αφύπνισης ΠΑΤΡΙ.Δ.Α. δηλώνω ότι στηρίζω όλες τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων σε όλη την Ελλάδα.
Οποιαδήποτε κυβέρνηση, όσα μνημόνια και να...


ψηφίσει, αν δεν έχει μαζί της το λαό, θα αποτύχουν. Με την ψήφιση του τελευταίου βάναυσου πακέτου μέτρων, μετά τους συνταξιούχους, τους εργαζόμενους, τους δικαστικούς, τους ένστολους, απαξιώνεται πλήρως ΚΑΙ ο θεσμός της αυτοδιοίκησης. Στην ουσία καταργούνται οι εκλεγμένοι από το λαό Περιφερειάρχες, αντί να καταργήσουν τις διορισμένες κομματικές Αποκεντρωμένες Διοικήσεις! Επιλέγεται ο δρόμος των απολύσεων με δύο μέτρα και δύο σταθμά, διαλύονται οι δομές, καταρρέει ο κοινωνικός ιστός, τροφοδοτείται η κοινωνική έκρηξη. Όποιος δεν το βλέπει, είναι εκτός πραγματικότητας.
Ερωτώ: Πως θα πάει μπροστά μια Ελλάδα με φτωχούς και άνεργους; Ποιος θέλει τους Έλληνες εξαθλιωμένους; Οι μεγάλες αποφάσεις δε λαμβάνονται στήνοντας το λαό με την πλάτη στον τοίχο. Ένα λαό που στις τελευταίες εκλογές δεν ψήφισε την κυβέρνηση επειδή υποσχέθηκε απολύσεις αλλά επειδή δεσμεύτηκε για ανάπτυξη.
Όσον αφορά στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, εδώ και χρόνια φωνάζω ότι δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε. Υπάρχουν προβλήματα θεσμικά, οικονομικά, έλλειψης έμψυχου δυναμικού. Δυστυχώς, καμία κυβέρνηση δε γνωρίζει και δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ να μάθει τα προβλήματα του Καλλικράτη και της Δημόσιας Διοίκησης.
Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων σε όλη την Ελλάδα, γιατί πιστεύουμε ότι η λύση δεν είναι η αποψίλωση και οι απολύσεις, αλλά ο σχεδιασμός και η δημιουργία ενός κράτους ευέλικτου, λειτουργικού και παραγωγικού. Όπως είχε πει παλαιότερα ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντ. Μανιτάκης, ʽʽδεν είναι δυνατόν να προχωρούμε σε εξορθολογισμό και αναδιάρθρωση της διοίκησης επισείοντας σε 700.000 δημοσίους υπαλλήλους το σκιάχτρο των απολύσεωνʼʼ. Δυστυχώς σήμερα βάζει και τη δική του σφραγίδα στην διάλυση της αυτοδιοίκησης παρόλο που πρόσφατα δήλωνε ότι δεν είναι διατεθειμένος να κάνει κάτι που θα οδηγήσει την ήδη παραλυμένη διοίκηση σε διάλυση".