Αρχείο

20 Νοεμβρίου 2012

Ερώτηση 32 βουλευτών της ΝΔ για το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής

Ερώτηση για τον ρόλο του τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή κατέθεσαν 32 βουλευτές της ΝΔ. Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης και τα ονόματα των 32 βουλευτών:
"Προς τους κ.κ. Υπουργούς:  1)Εξωτερικών 2)Δικαιοσύνης
Θέμα: «Ρόλος του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής στην ευαίσθητη περιοχή της Θράκης».
•          Σύμφωνα με δημοσίευμα- άρθρο-της εφημερίδας  « Δημοκρατία» της Κυριακής...
18 Νοεμβρίου 2012, το Τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής, δρώντας ανενόχλητο κάτω από τη μύτη των Ελληνικών Αρχών, έχει δημιουργήσει ένα παρακρατικό και παραστρατιωτικό μηχανισμό που επιβουλεύεται  την ακεραιότητα της πατρίδας μας.
•          Για να τεκμηριώσει την άποψή του ο συντάκτης του άρθρου, αναφέρεται σε διάφορα γεγονότα που έχουν λάβει χώρα στην περιοχή, όπως : Η επίθεση από παρακρατικούς μέχρι λυντσαρίσματος σε ομάδα Ελλήνων ηθοποιών στον Εχίνο.   Η επίθεση σε Γαλλικό τηλεοπτικό συνεργείο στις θέρμες Ξάνθης.
•          Μεταξύ των επεισοδίων αναφέρεται και εκείνο των απειλών και εκβιασμών με παρότρυνση του Τούρκου Προξένου και τελικά εξαναγκασμό σε παραίτηση του Ιμάμη του χωριού Σώστη της Ξάνθης για το οποίο έχουμε  ήδη καταθέσει ερώτηση. Ακολούθησε διάβημα διαμαρτυρίας από το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, αλλά από ότι φαίνεται δεν πτόησε κανέναν , αφού σε λίγες μέρες προκλήθηκε από άτομα του ιδίου χώρου , με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και για τον ίδιο λόγο η επίθεση εναντίον του Ιμάμη της Ρόδου.
Επίσης η επί δεκαετίες ανοχή από τις Ελληνικές  Αρχές της λειτουργίας χωρίς άδεια, κυλικείου, που λειτουργούσε ως παρακρατικό κέντρο στο χώρο της  «Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής», δημιουργεί απορίες.
•          Είναι δε ενδεικτικές οι δηλώσεις του Τούρκου  ΥΠΕΞ  κ. Νταβούτογλου στην Ισλαμική διάσκεψη του Τσιμπουτί στις 13 και 14  Νοεμβρίου 2012 , περί δυσκολιών που αντιμετωπίζει η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης και της Δωδεκανήσου, που σημαίνει ότι τα δύο γεγονότα (Θράκης και Ρόδου) προκλήθηκαν για να τεκμηριώσουν όσα στη συνέχεια επικαλέσθηκε στην Ισλαμική διάσκεψη ο κ. Νταβούτογλου.
•          Επειδή η περιοχή της Θράκης είναι εξαιρετικά ευαίσθητη και απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή, ώστε να μη βρεθούμε προ τετελεσμένων  γεγονότων .
•          Επειδή είναι πασιφανές ότι οι πρωτεργάτες των επεισοδίων, στηρίζονται και υποκινούνται άνωθεν.
•          Επειδή κατά καιρούς οι παρεμβάσεις του Τουρκικού Προξενείου , ξεφεύγουν από τα όρια των υπηρεσιακών αρμοδιοτήτων  του και δημιουργούν προβληματισμό για τον ρόλο και τις επιδιώξεις του.
•          Επειδή , πιθανότατα, θα υπάρχουν γεγονότα που διαδραματίζονται στην περιοχή και δεν βλέπουν ποτέ το φώς της δημοσιότητας γιατί καλύπτονται κάτω από το καθεστώς τρομοκρατίας και φόβου που επιβάλλει το Προξενείο.
Ερωτώνται οι  κύριοι Υπουργοί:
1)        Γιατί, κάθε φορά που προκαλούνται ανάλογα επεισόδια, δεν παρεμβαίνει ο αρμόδιος εισαγγελέας αναζητώντας την πηγή και το λόγο υποκίνησης των επεισοδίων;
2)       Γιατί επέτρεψαν οι Ελληνικές Αρχές  (Δ/νση Υγιεινής περιφέρειας, Εφορία, Ελεγκτικές Υπηρεσίες), την επί δεκαετίες λειτουργία κυλικείου, χωρίς άδεια , χωρίς Α.Φ.Μ., χωρίς ταμειακή μηχανή, δηλαδή παράνομα;
Τι τους εμπόδιζε να παρέμβουν για να εφαρμόσουν την νομιμότητα;
3)       Σε ποιες ενέργειες είχε προβεί το Υπουργείο Εξωτερικών για να διερευνήσει  αν κάθε ένα γεγονός όπως καταγράφεται στο συνημμένο δημοσίευμα, ήταν αληθινό; Ποια ήταν η σκοπιμότητα πρόκλησής του κάθε επεισοδίου, και ποιοι οι υποκινητές του; Και αν έγινε η διερεύνηση ποια  τα αποτελέσματα και ποια η στάση του Υπουργείου Εξωτερικών για κάθε περίπτωση;
4)       Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί το Υπουργείο Εξωτερικών αν αποδειχθεί ότι όλα τα επεισόδια υποκινούνται και συντονίζονται από τον Τούρκο Πρόξενο με στόχο την αποσταθεροποίηση της περιοχής; Θα είναι ή δεν θα είναι λόγος απέλασής του;
5)       Από τις δηλώσεις Νταβούτογλου στην Ισλαμική διάσκεψη συμπεραίνεται ότι τα  άτομα που προκαλούν τα επεισόδια είναι ενεργούμενα του Τουρκικού ΥΠΕΞ, μέσω του Προξενείου της Κομοτηνής. Είναι στις προθέσεις του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών να διερευνήσει τις προαναφερόμενες υποθέσεις  και αν προκύψουν τεκμήρια να παραπέμψει τους πρωτεργάτες με το αδίκημα της σύστασης συμμορίας;
Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012
Οι Ερωτώντες Βουλευτές
1)    Σάββας Ι.  Αναστασιάδης
2)    Γεωργιάδης Σπυρίσων Άδωνις
3)     Μιχελάκης Γιάννης
4)     Ανδριανός Γιάννης
5)     Αντωνίου  Μαρία
6)    Ασημακοπούλου Άννα- Μισέλ
7)    Αυγερινοπούλου Διονυσία
8)    Βεσυρόπουλος Απόστολος
9)     Βλαχογιάννης Ηλίας
10)  Γεωργαντάς Γεώργιος
11)  Δερμεντζόπουλος Αλέξανδρος
12)  Καραμανλή Άννα
13)  Καράμπελας  Γιάννης
14)  Καρανάσιος Ευθύμιος
15)  Κλειτσιώτης Κων/νος
16)  Κουκοδήμος Κων/νος
17)  Κοψαχείλης Τιμολέων
18)  Κυριαζίδης Δημήτρης
19)  Κωνσταντινίδης Ευστάθιος
20)  Λεονταρίδης Θεόφιλος
21)  Μακρή-Θεοδώρου Ελένη
22)  Μπατσαρά Γεωργία
23)  Ορφανός Γεώργιος
24)  Παπαδόπουλος Μιχάλης
25)Πασχαλίδης Γιάννης
27) Σταμενίτης Διονύσιος
28) Στύλιος Γιώργος
29) Ταμήλος  Μιχαήλ
30) Τσαβδαρίδης Λάζαρος
31) Τσουμάνης   Δημήτρης
32) Χριστογιάννης Δημήτρης"