Αρχείο

8 Νοεμβρίου 2012

Νίκος Νικολόπουλος: Οδυνηρή ήττα το «ματωμένο 153»


Πηγή: thebest.gr

«Το… “ματωμένο 153” συνιστά μια οδυνηρή πολιτική ήττα για την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, η οποία αποτελεί ήδη κοινωνική μειοψηφία» τόνισε ο βουλευτής Αχαΐας και συντονιστής του Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος, Νίκος Νικολόπουλος, ο οποίος μετά το «όχι» που είπε στα νέα μέτρα εντός της Βουλής, δήλωσε πως θα εξακολουθήσει να αγωνίζεται για μία νέα πραγματικότητα...


στην χώρα, που θα δίνει ελπίδα και περηφάνια στον λαό, αλλά και ουσιαστική ευρωπαϊκή προοπτική.
Ο Αχαιός πολιτικός πρόσθεσε:
«Η διαδικασία στη Βουλή αλλά και το μέγα πλήθος εκτός αυτής απέδειξαν ότι μόλις τέσσερις μήνες μετά τις εκλογές, η κυβέρνηση τρεκλίζει επικίνδυνα. Και το στραπάτσο μπορεί άμεσα να μετατραπεί σε κόλαφο, αν τυχόν επαληθευτούν τα ξένα δημοσιεύματα και την προσεχή Δευτέρα στο Eurogroup, δεν ληφθεί συγκεκριμένη και ξεκάθαρη απόφαση για την εκταμίευση της δόσης.
Ακόμα και έτσι να μην γίνει όμως, είναι πλέον σαφές πως η κυβέρνηση δεν έχει ακόμα πολύ οξυγόνο. Ο κυβερνητικοί συνέταιροι, διάλεξαν από πολύ νωρίς τον δρόμο τους. Πρόδωσαν τις προεκλογικές εξαγγελίες και την προγραμματική τους συμφωνία, υποτάχθηκαν στο πιο ακραίο μνημόνιο των δανειστών και στο καταρρέων σύστημα οργανωμένων συμφερόντων.
Πολύ πριν τις εκλογές, σε ανύποπτο χρόνο, είχα δηλώσει πως η κυβέρνηση που θα αναλάβει τις τύχες του τόπου μετά τη τραγική διακυβέρνηση Παπανδρέου, είτε θα είναι η οπισθοφυλακή του “παλιού κόσμου”, είτε η εμπροσθοφυλακή του “νέου κόσμου”.  Ο Αντώνης Σαμαράς, δυστυχώς, επέλεξε το πρώτο.
Ο νέος κόσμος όμως έρχεται. Και ο παλιός γκρεμίζεται, όσο και αν πασχίζουν τα φαντάσματα της διαπλοκής να τον κρατήσουν όρθιο. Μέχρι τότε, ο αγώνας μας θα είναι διαρκής και καθημερινός, σε όλα τα επίπεδα. Για μια Ελλάδα της ελπίδας και της περηφάνιας μέσα στην Ευρώπη και όχι της μιζέριας και της επαιτείας.»