Αρχείο

28 Οκτωβρίου 2012

Κοινή ναυτική άσκηση Ελληνικού και ρωσικού ναυτικού


Πηγή: newsbomb.gr

Άσκηση απόκρουσης απόβασης πραγματοποιήθηκε  μεταξύ του Πολεμικού Ναυτικού και του ρωσικού ναυτικού στο Αιγαίο, όπως αναφέρουν ασφαλείς πηγές του ΓΕΝ. H άσκηση έγινε μεταξύ του ρωσικού αποβατικού σκάφους "Новочеркасск" του Στόλου της...


Μαύρης Θάλασσας και της ΤΠΚ «Δανιόλος». Χαρακτηριστικό είναι ότι ένα από τα σενάρια προέβλεπε την κατάρριψη χαμηλά ιπτάμενων μαχητικών αεροσκαφών.
Στην προσομοίωση καταστροφής χαμηλά ιπτάμεων στόχων-απειλών συμμετείχε και ελληνικό ελικόπτερο της διοίκησης ελικοπτέρων του Πολεμικού Ναυτικού. Από πλευράς Ναυτικού δηλώθηκε ότι έμειναν εντυπωσιασμένοι από τις δυνατότητες των ρωσικών συστημάτων ESM και ECM
Τα πληρώματα των πλοίων εξασκούνται σε σκληρές συνθήκες μάχης εξασκώντας τα πληρώματά τους σε ασκήσεις ελιγμού μάχης, επικοινωνιών, ανταλλαγής μηνυμάτων εν πλω, εφοδιασμού, αλλά και νηοψιών, ανέφερε άλλη ρωσική πηγή η οποία επιβεβαίωσε την άσκηση.
Το ρωσικό αποβατικό μετά την λήξη της άσκησης κατευθύνθηκε προς την Θεσσαλονίκη, όπου θα λάβει μέρος στους εορτασμούς για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.
Τελικά δεν θα παρελάσουν οι Ρώσοι πεζοναύτες καθώς από ελληνικής πλευράς, κρίθηκε ότι λόγω της τεταμένης κατάστασης μετά τα περσινά γεγονότα στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, καλό θα ήταν να μην εμπλεκόταν και ξένο ένοπλο στρατιωτικό τμήμα στην εφετινή παρέλαση.
Αντίθετα οι Ρώσοι πεζοναύτες θα καταθέσουν στεφάνι στο συμμαχικό νεκροταφείο και εν συνεχεία οι πολίτες της Θεσσαλονίκης θα έχουν την ευκαιρία να τους δουν από κοντά και να μιλήσουν μαζί τους, στην πλατεία Αριστοτέλους, όπου το απόγευμα η μπάντα του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας θα δώσει κονσέρτο.