Αρχείο

29 Οκτωβρίου 2012

Δήλωση Κουίκ για την επίθεση που δέχθηκε στην Πρεμετή ο Έλληνας Πρέσβης


Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Τομεάρχης Εξωτερικών των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ, από τη Σκιάθο όπου βρέθηκε συνοδεύοντας τον Πρόεδρο του Κινήματος, Πάνο Καμμένο, για τις εορταστικές...


εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν στο νησί για την επέτειο του ΟΧΙ, έκανε την εξής δήλωση, πληροφορηθείς την επίθεση που δέχθηκε σήμερα (28.10.2012) στην Πρεμετή ο Έλληνας πρέσβης στην Αλβανία:
"Η συνεργασία με τα στρατεύματα κατοχής του Μουσολίνι, θυμίζει σε κάποιους ακραίους Αλβανούς πολιτικούς, αλλά και στους οπαδούς τους, τις ενοχές από το κακό παρελθόν.
Οι νοσταλγοί της τάχα  «Μεγάλης Αλβανίας» εκδήλωσαν το μίσος τους για την Ελλάδα που φιλοξένησε και φιλοξενεί  χιλιάδες Αλβανούς μετανάστες με τον χειρότερο τρόπο, σήμερα το πρωί στο στρατιωτικό νοσοκομείο της ιστορικής Κλεισούρας στην Πρεμετή.
Εκεί στο ύψωμα 731 όπου οι Έλληνες ήρωες του 1940 κατατρόπωσαν τα ιταλικά στρατεύματα του Μουσολίνι, οι Αλβανοί εθνικιστές της «Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας» αλλά και Τσάμηδες  πέταξαν πέτρες στο λεωφορείο που μετέφερε απογόνους των ηρώων από την Ελλάδα, αλλά και σε βάρος του οχήματος του Έλληνα πρέσβη κ. Νίκου Πάζιου.
Το Αλβανικό καθεστώς ατάραχο παρακολουθεί τις προκλήσεις κατά τις Ελλάδος και εξακολουθεί να αρνείται τη δημιουργία και τρίτου στρατιωτικού νεκροταφείου, για τους άταφους ήρωες του Αλβανικού έπους που έχουν αφήσει διάσπαρτα τα κόκαλά τους στα Βουνά και τα λαγκάδια της Βορείου Ηπείρου".