Αρχείο

26 Οκτωβρίου 2012

Αντ. Σαμαράς: Οι Ελληνες ενωμένοι κάνουμε θαύματα


Πηγή: real.gr

«Σας υπόσχομαι ότι η Ελλάδα σε λίγα χρόνια θα είναι πολύ καλύτερη αρκεί να μείνουμε ενωμένοι και αποφασισμένοι», είπε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός στο χαιρετισμό του κατά την τελετή εγκαινίων της έκθεσης: «Κειμήλια απελευθέρωσης 2012-13» στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.
Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι η Ελλάδα...


δίνει σήμερα αγώνα απελευθέρωσης από τα δεσμά της υπανάπτυξης και της υπερχρέωσης, ενώ χρησιμοποιώντας στίχους του Οδυσσέα Ελύτη και του Γιάννη Ρίτσου θέλησε να επισημάνει ότι με συστατικά την ενότητα και την ομοψυχία ο ελληνικός λαός έχει ξεπεράσει όλες τις δυσκολίες που έχει συναντήσει.
«Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι. Που σημαίνει: με άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε στίχους από τη «Ρωμιοσύνη» του Γιάννη Ρίτσου.

Επίσης, ο Ελληνας πρωθυπουργός, αναφέρθηκε στην 100ή επέτειο για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, διαπίστωσε ότι ως λαός κρύβουμε τεράστιες δυνάμεις και όπως στα τέλη του 19ου αιώνα η Ελλάδα ήταν κάτω από τον διεθνή οικονομικό έλεγχο και το 1897 είχε υποστεί ήττα από τους Τούρκους εντούτοις ανορθώθηκε και μετέτρεψε την δύναμη σε αδυναμία.
«Η χρεοκοπία και ο ταπεινωτικός διεθνής έλεγχος δεν υπέταξαν το πνεύμα του ελληνισμού. Δεν νίκησαν την Ελλάδα αλλά την αναγέννησαν», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αντώνης Σαμαράς και πρόσθεσε: «Θέλουμε να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία της χώρας και το κάνουμε για να μπούμε στην ανάπτυξη ώστε να μην έχουμε ανάγκη από μνημόνια και δανειστές».
Ο κ. Σαμαράς είπε «όχι στη μοιρολατρεία», «όχι στις καχυποψίες». «Ο μόνος εχθρός, που μπορεί να μας νικήσει, είναι η διχόνοια» τόνισε χαρακτηριστικά. «Δείξαμε πολλά, δεν έχουμε πετύχει, όμως, ακόμα όλους τους στόχους» σημείωσε και εξέφρασε την αισιοδοξία ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει για μία ακόμη φορά.
Χωρίς να την κατονομάσει, ο πρωθυπουργός καταφέρθηκε εναντίον της Χρυσής Αυγής, λέγοντας ότι «την Κυριακή θα γιορτάσουμε το "όχι" στον φασισμό και ο πατριωτισμός δεν είναι σημαία ευκαιρίας, δεν είναι μίσος προς όλους τους άλλους».