Αρχείο

17 Οκτωβρίου 2012

Ερώτηση Γεροντόπουλου για Έβρο


Πηγή: enikos.gr

Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λυκουρέντζου κατέθεσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Γεροντόπουλος, με αφορμή την ολοκλήρωση του προγράμματος «Υλοποίηση δράσεων ιατρικών και ψυχοκοινωνικών αναγκών αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα...


που ενδεχομένως χρήζουν διεθνούς προστασίας στην περιοχή του Έβρου», στο πλαίσιο Επειγόντων Μέτρων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Προσφύγων για το έτος 2011, το οποίο υλοποίησε το ΚΕΕΛΠΝΟ με εταίρο την 4η Υ.ΠΕ. Μακεδονίας και Θράκης.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, η διακοπή  του προγράμματος στην ακριτική περιοχή του Έβρου με τα γνωστά προβλήματα, τα οποία εξακολουθούν  και υφίστανται, αφήνει ένα μεγάλο κενό. Θα λειτουργήσει δε αρνητικά ακυρώνοντας την  μέχρι  σήμερα επιτυχή προσπάθεια, με αποτέλεσμα την επιστροφή στο  μέχρι πρότινος καθεστώς με ότι αυτό συνεπάγεται.
Στόχος του ήταν η επιτήρηση της Δημόσιας Υγείας, η δημιουργία δικτύου τοπικά εμπλεκομένων φορέων, η πρωτοβουλία παροχής Υπηρεσιών Υγείας, οι Ψυχοκοινωνικές Υπηρεσίες, η καταγραφή δεδομένων, αναγκών και λοιπών άλλων παροχών.
Σύμφωνα με το υπουργείο τα αποτελέσματα του προγράμματος απέδειξαν ότι όταν η  Πολιτεία στέκεται αρωγός στην επίλυση προβλημάτων τότε η Κοινωνία ενεργοποιείται και λειτουργεί πολλαπλασιαστικά, προς όφελος όλων.
Με αφορμή την ολοκλήρωση του προγράμματος, ο βουλευτής Έβρου, Κυριάκος Γεροντόπουλος, κατέθεσε ερώτηση  προς τον Υπουργό, Ανδρέα Λυκουρέντζο,αν το υπουργείο σκοπεύει το Υπουργείο να συνεχίσει τις παραπάνω δράσεις τις οποίες και κρίνουμε αναγκαίες.