Αρχείο

22 Οκτωβρίου 2012

Γιαννάκου:"Η έξοδος είναι καταστροφή"


Πηγή: enikos.gr

Η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα ήταν μια καταστροφή, χειρότερη από τη γερμανική κατοχή της δεκαετίας του 1940 -τα πάντα στη χώρα θα κατέρρεαν και δεν θα μπορούσαν να αγοραστούν προϊόντα από την Ευρωζώνη, προειδοποιεί η Ελληνίδα πρώην υπουργός και νυν ευρωβουλευτής, Μαριέττα Γιαννάκου, σε συνέντευξή της στην αυστριακή...


εφημερίδα Die Presse.
Η ίδια θεωρεί απολύτως αναγκαία τα μέτρα λιτότητας, σημειώνοντας ότι αν η Ελλάδα δεν λάβει την επόμενη του δανείου μέχρι τις 16 Νοεμβρίου, το κράτος θα χρεωκοπήσει.
Κατά την άποψή της, για να γίνει μία νέα αρχή, θα πρέπει βαθμιαία να μηδενιστεί το έλλειμμα και να βελτιωθεί ο έλεγχος των δαπανών της κυβέρνησης, ενώ ένα σημαντικό μέρος από τα χρήματα της βοήθειας θα πρέπει να διοχετευθεί στην ιδιωτική οικονομία.
Το μεγάλο πρόβλημα της χώρας είναι η ύφεση, που μπορεί να προκλήθηκε από τις περικοπές, ωστόσο αυτές είναι απαραίτητες, όπως και η τήρηση των συμφωνηθέντων, καθώς αποτελούν τη μοναδική δυνατότητα για την παραμονή στην Ευρωζώνη, συμπληρώνει.
Σε σχέση με τις συζητήσεις ως προς ένα τρίτο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα, παρατηρεί ότι, αν η Ελλάδα λάβει τα χρήματα που της έχουν υποσχεθεί, τότε το δεύτερο πακέτο βοήθειας θα επαρκέσει.