Αρχείο

31 Οκτωβρίου 2012

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΘΗΣΑΥΡΟΙ ΘΑΜΜΕΝΟΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΤΙΣΜΑΤΑ!


Πηγή: apospasma.gr

Αρχαιολογικοί θησαυροί αμύθητης αξίας βρίσκονται θαμμένοι κάτω από τα θεμέλια παράνομων κτισμάτων τα οποία με ιδιαίτερη και επίπονη προσπάθεια επιχειρεί να ανακαλύψει και να καταγράψει το υπουργείο Πολιτισμού.
Ο Κώστας Τζαβάρας στη διάρκεια της παρουσίασης του προγράμματος για την ψηφιοποίηση του Αρχαιολογικού Κτηματολογίου αναφέρθηκε σε ορισμένα παραδείγματα που...


εξηγούν πλήρως γιατί φτάσαμε έως εδώ και πως καταντήσαμε ως … σύγχρονη ελληνική κοινωνία. Πριν από την έναρξη της ψηφιοποίησης είχαν εγγραφεί περίπου 2.340 ακίνητα πάνω σε αρχαιολογικούς χώρους και τώρα εντοπίστηκαν 7.500!
Σε άλλη περίπτωση στη Ρόδο οι ιδιοκτήτες δέκα ακινήτων αποζημιώθηκαν παχυλά από το Δημόσιο για την απαλλοτρίωση των ακινήτων τους αλλά μετά πέτυχαν, πάντα μέσω αποφάσεων που δημοσιεύονται σε ΦΕΚ , να εξακολουθούν να παραμένουν σε αυτά.
Δηλαδή και το χρήμα τσέπωσαν και στα σπίτια ή τα μαγαζιά τους έμειναν. Το θέμα έχει λάβει ευρείες διαστάσεις στον σημερινό τύπο καθώς οι περιπτώσεις αυθαίρετων καταπατήσεων δημοσίων εκτάσεων και αρχαιολογικών χώρων είναι όχι απλά δεκάδες αλλά εκατοντάδες χιλιάδες ανά την Ελλάδα.