Αρχείο

24 Οκτωβρίου 2012

ΝΔ: Τους περιμένουν με γκρίνια στη Θεσσαλονίκη


Πηγή: voria.gr

Του Δημήτρη Κούρου
Οι πρώτες πληροφορίες για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης
Μόνο για μια μέρα αναμένεται ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, στη Θεσσαλονίκη για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την...


απελευθέρωση της πόλης. Εάν τελικά δεν προκύψει κάποιο απρόοπτο, καθώς οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα δεν έχουν καταλήξει σε οριστική συμφωνία, ο κ. Σαμαράς θα είναι στη Θεσσαλονίκη από το πρωί της ερχόμενης Παρασκευής και μέχρι τώρα έχει γίνει γνωστό ότι θα παραστεί στη δοξολογία στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου και θα επισκεφτεί ακολούθως την έκθεση του υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης.
Τα κομματικά στελέχη στη Θεσσαλονίκη δεν έχουν οριστική ενημέρωση για το πρόγραμμα του πρωθυπουργού, δεν αποκλείουν όμως και διανυκτέρευσή του, ώστε να παραστεί και στην έπαρση της σημαίας το Σάββατο, προτού αναχωρήσει για την Αθήνα.
Όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον τοπικό κομματικό μηχανισμό αναμένεται έτσι να πάνε πίσω, εκτός κι αν δοθεί η ευκαιρία από τον πρωθυπουργό να του τα θέσουν. Ήδη υπάρχουν μια σειρά από εκκρεμότητες, μια γεύση από τις οποίες έχει πάρει ήδη ο γραμματέας του κόμματος, Μανόλης Κεφαλογιάννης, στην πρόσφατη επίσκεψή του στην πόλη.
Τις εκκρεμότητες αυτές όμως είναι έτοιμα τα τοπικά κομματικά στελέχη να τις θέσουν στο περιβάλλον του πρωθυπουργού (κ.κ. Σταμάτης, Μπούρας κτλ.) εάν κι εφόσον τον συνοδεύσουν.
Ο τοπικός κομματικός μηχανισμός αντιλαμβάνεται ότι τα μέτρα είναι το ζήτημα που απασχολεί αποκλειστικά τον πρωθυπουργό κι είναι λογικό να μην τον φορτώσουν με τις γκρίνιες που υπάρχουν στην κομματική βάση. Όμως, οι άνθρωποι του πρωθυπουργού αναμένεται να πάρουν μια γεύση του όχι και τόσο θετικού κλίματος που επικρατεί στη Θεσσαλονίκη για μια σειρά από επιλογές.
Αλλωστε, η δυσαρέσκεια για θέματα όπως η «παράδοση των θέσεων διοίκησης των εποπτευόμενων οργανισμών της Βόρειας Ελλάδας στο ΠΑΣΟΚ», η «αδυναμία λειτουργίας του κόμματος» κ.ά. έχουν τροφοδοτήσει εκρηκτικές καταστάσεις στο εσωτερικό του μηχανισμού και ήδη κατηγορείται η Αθήνα και το περιβάλλον του πρωθυπουργού για «αδυναμία ουσιαστικής άσκησης συγκεκριμένων καθηκόντων».
Η κομματική βάση της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη κάνει λόγο για «σκανδαλώδεις και προκλητικές εκχωρήσεις οργανισμών στο ΠΑΣΟΚ, στο πλαίσιο της τήρησης της αναλογίας – ποσόστωσης με τα κόμματα της συγκυβέρνησης». Η διαμαρτυρία δεν αφορά στην ποσόστωση, αλλά στο γεγονός ότι κεντρικά η ΝΔ επιλέγει να διοικήσει οργανισμούς της Αθήνας και της Πελοποννήσου, με αποτέλεσμα οι θέσεις της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας να στελεχώνονται από τα άλλα κόμματα. «Ο κόσμος είναι πολύ δυσαρεστημένος κι αυτή τη δυσαρέσκεια θα τη θέσει στο περιθώριο των εκδηλώσεων εφόσον το περιβάλλον του πρωθυπουργού είναι στην πόλη. Στον ίδιο τον πρωθυπουργό είναι άκομψο ειδικά αυτή τη στιγμή, που παλεύει για τη χώρα και για τα μέτρα, να τεθούν τέτοια ζητήματα», τόνιζε κομματικό στέλεχος.