Αρχείο

22 Οκτωβρίου 2012

Ερωτήσεις από την Άννα Καραμανλή για την επαναφορά των αθλητικών σχολείων και των προνομίων διακριθέντων αθλητών


Συνεχίζει τις παρεμβάσεις της στην Βουλή, η Βουλευτής Β΄ Αθηνών Άννα Καραμανλή για σημαντικά ζητήματα του Ελληνικού Αθλητισμού. Μετά την κατάθεση Ερωτήσεων για την πρόληψη της βίας στα γήπεδα και την χρηματοδότηση των αθλητικών ομοσπονδιών, επανήλθε με δύο ακόμα  Ερωτήσεις προς τον αρμόδιο Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Η πρώτη Ερώτηση θίγει το θέμα των...


προνομίων των αθλητών που επιτυγχάνουν σημαντικές διακρίσεις. Η κ. Καραμανλή ζητά την επαναφορά των ευεργετημάτων που προβλεπόντουσαν από τον Αθλητικό Νόμο του 1999, επισημαίνοντας ότι «μια τέτοια απόφαση είναι επιβεβλημένη για να μην οδηγηθεί σε μαρασμό ένας Τομέας που έχει δοξάσει πολλές φορές τη  χώρα μας». Ερωτά τον Υπουργό αν προτίθεται να το κάνει πράξη δίνοντας κίνητρα για την ανάπτυξη του Αθλητισμού στη σημερινή δύσκολη συγκυρία.
Στη δεύτερη ερώτηση τονίζεται η ανάγκη επανίδρυσης των αθλητικών σχολείων, ως απαραίτητο συστατικό για τη δημιουργία μιας νέας γενιάς μεγάλων αθλητών, αλλά και τη μετάδοση των αρχών και των αξιών του αθλητισμού στα νέα παιδιά. Όπως αναφέρει η Βουλευτής : «τα Αθλητικά σχολεία με την εξειδικευμένη αθλητική μάθηση που παρείχαν, έβαζαν τις βάσεις για μία νέα γενιά μελλοντικών πρωταθλητών. Δυστυχώς η κατάργησή τους υπήρξε μία απόφαση που ήρθε να προστεθεί στις δυσμενείς για τον Αθλητισμό σημερινές συνθήκες» και ερωτά τον Υπουργό αν σκοπεύει να προχωρήσει στην επανίδρυση των αθλητικών σχολείων και αν ναι σε ποιο χρονικό ορίζοντα, σε ποιες περιοχές και με ποια κριτήρια έχουν επιλεγεί αυτές.