Αρχείο

29 Οκτωβρίου 2012

Γκιουλέκας: Λυπάμαι για το κατάντημα του Μπουτάρη


Πηγή: voria.gr

Με σκληρή γλώσσα απάντησε στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον δήμο, Κώστας Γκιουλέκας, με αφορμή τη δήλωση του Γ.Μπουτάρη το πρωί στο Mega, όπου χαρακτήρισε στην πορεία των ελευθερωτών, στις εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, ως «χουντικό...


καρακιτσαριό».
«Λυπούμαστε για το κατάντημα του Γιάννη Μπουτάρη, ο οποίος μπορεί να μην σέβεται την ιστορία, όμως, οφείλει να σέβεται το θεσμό του δημάρχου. Του θυμίζουμε ότι όταν μιλάει εκπροσωπεί την Θεσσαλονίκη», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Γκιουλέκας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ALPHA 9,89 FM.
«Είναι ντροπή για την Θεσσαλονίκη ο Γιάννης Μπουτάρης να προσπαθεί συνέχεια να βρίσκεται στη δημοσιότητα -έστω και αρνητικά- με απόψεις που εκφράζουν μονάχα τον ίδιο και μια θλιβερή μειοψηφία», υπογράμμισε, ενώ συμπλήρωσε: «Το να χαρακτηρίζει “χουντικό καρακιτσαριό” τις εορταστικές εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, όπως τις χαρακτήρισε ο Γ.Μπουτάρης, είναι άμεση προσβολή προς το θεσμό και το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος παρίστατο στην τελετή αναπαράστασης, προς τις μερικές χιλιάδες Θεσσαλονικέων που έσπευσαν να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις, τους φορείς και τους εκπροσώπους της πόλης και την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων».
Ερωτηθείς για το νέο πακέτο των μέτρων που θα ανακοινωθεί από την κυβέρνηση ο Κ.Γκιουλέκας ανέφερε πως η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός δίνουν μία πολύ σκληρή διαπραγμάτευση η οποία συνεχίζεται και θα συνεχίζεται καθημερινά.
«Το σημαντικό είναι ότι η ηγεσία του τόπου επιτέλους διαπραγματεύεται. Δυστυχώς, θυμάμαι ότι στο πρώτο μνημόνιο η τότε κυβέρνηση δεν διαπραγματεύτηκε ούτε μία γραμμή από το κείμενο που της προτάθηκε και το οποίο τελικώς το υιοθέτησε αυτούσιο. Τα τελευταία 2,5 χρόνια δεν έγινε απολύτως τίποτα. Ούτε μία αποκρατικοποίηση, ούτε μία προσπάθεια να χτυπηθούν οι παθογένειες του κράτους. Η πολιτική που ακολουθήθηκε μας βύθισε σε μία φοβερή ύφεση και εξουθένωσε την ελληνική κοινωνία. Τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής τα γνωρίζουμε», επεσήμανε.
«Γι’ αυτό μιλάμε και για μια σειρά θεσμικών μεταρυθμίσεων που τις επιζητεί η κοινωνία, όπως είναι το χτύπημα του σπάταλου κράτους και η αντιμετώπιση των ζημιογόνων ΔΕΚΟ που “φουσκώνουν” με ελλείμματα τον κρατικό προϋπολογισμό και απομυζούν τις θυσίες του ελληνικού λαού», σημείωσε.