Αρχείο

24 Οκτωβρίου 2012

Σφοδρή επίθεση Ψωμιάδη σε Μπουτάρη

Γελοιότητες η παρέλαση των τσολιάδων για τον Μπουτάρη!

Με αφορμή τις αντιδράσεις Μπουτάρη για τις εκδηλώσεις που διοργανώνει το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει:
"Δηλαδή ό,τι αφορά το Έθνος και την Ελλάδα...


είναι περιττό; Είναι προφανές ότι κάποιοι σ’ αυτή την πόλη ενοχλούνται από την ιστορική ελληνικότητά της. Είναι οι ίδιοι που επιμένουν για τη διοργάνωση στην πόλη μόνο παρελάσεων που έχουν χαρακτηριστικά… σόου.
Όμως η Ιστορία δεν διαγράφεται και, ιδιαίτερα στις κρίσιμες ώρες που περνά ο τόπος, πρέπει να μας ενώνουν οι χιλιάδες άγνωστοι στρατιώτες, απλοί πολίτες, που έδωσαν τη ζωή τους για αξίες και ιδανικά που σήμερα ορισμένοι χλευάζουν με μεγάλη ευκολία.
Στο κάτω - κάτω, οι εκδηλώσεις αυτές γίνονται με χορηγίες ή με πολύ περιορισμένα έξοδα, όπως κάνει η Περιφέρεια, ως ελάχιστο χρέος απέναντι στη συλλογική μνήμη για το κορυφαίο γεγονός της απελευθέρωσης.
Από κει και πέρα, θεωρώ ότι το Υπουργείο θα έπρεπε να λειτουργήσει ως ομπρέλα στις εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια, και να συνεργαστεί με τους φορείς, τους δήμους και την Περιφέρεια. Εξάλλου, οι εκδηλώσεις αυτές είναι προτάσεις που κατατέθηκαν σε προηγούμενους υπουργούς ώστε να συμμετάσχουμε όλοι μαζί. Θα ήταν ένα ισχυρό μήνυμα ενότητας προς πάσα κατεύθυνση".