Αρχείο

19 Οκτωβρίου 2012

Ανακοίνωση βουλευτών (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ) για το επεισόδιο με τον Ψυχάρη

Τέσσερις βουλευτές κάνουν λόγο για διαστρέβλωση της αλήθειας, σχετικά με το επεισόδιο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας και αφορά το κάπνισμα εντός χώρου του κοινοβουλίου. Στο επεισόδιο εμπλέκεται ο βουλευτής της ΝΔ, Ανδρέας Ψυχάρης. Αναλυτικά, οι τέσσερις βουλευτές αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους:
"Υπέπεσε στην αντίληψή μας πως τις τελευταίες 2 ημέρες «βρήκε το δρόμο της» προς το...


διαδίκτυο και την εφημερίδα "ΕΘΝΟΣ" του κου Μπόμπολα μια παραποιημένη και εντέχνως διαστρεβλωμένη εικόνα ενός επεισοδίου που ο βουλευτής Α΄ Αθηνών κος Ανδρέας Ψυχάρης (Ν. Δ.) προξένησε στη Βουλή το βράδυ της Τρίτης και όχι το βράδυ της Δευτέρας, όπως εσφαλμένα (;) δημοσίευσε το "ΕΘΝΟΣ" το πρωί της Τετάρτης.
Είναι μια εικόνα που περιγράφεται, αλλά δεν υπογράφεται. Κυκλοφορεί, δίκην παραπολιτικού σχολίου, ως αληθινή, πλην όμως στερείται (;) συντάκτη, ο οποίος θα έφερε και την ευθύνη της υπογραφής του.
Αυτή η χρήση ανυπόγραφων διαστρεβλωμένων "ειδήσεων" και οι υπηρεσίες που προσφέρουν στον αποπροσανατολισμό της κοινωνίας, κυρίως αυτές τις κρίσιμες για τον τόπο στιγμές, πρέπει να σταματήσει οριστικά.
Η συνεισφορά μας σε αυτό είναι η υπεύθυνη ενυπόγραφη παρουσίαση της αλήθειας:
Δίπλα στην αίθουσα της Γερουσίας (και όχι στον προθάλαμο αυτής ή έξω απ’ αυτήν, όπως κατά περίπτωση αναπαράγεται) υπάρχει κλειστός χώρος, ο οποίος είθισται να χρησιμοποιείται από βουλευτές στα διαλείμματα των Επιτροπών ως χώρος καπνίσματος.
Σ’ αυτόν βρισκόταν ο βουλευτής Λέσβου κος Παύλος Βογιατζής (Ν. Δ.) ο οποίος συνομιλούσε με την βουλευτή Άρτας κα Όλγα Γεροβασίλη (ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ) και λίγο πιο πέρα οι βουλευτίνες των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ.κ. Χρυσούλα - Μαρία Γιαταγάνα (Α΄ Θεσσαλονίκης) και Μαρίνα Χρυσοβελώνη (Μαγνησίας), οι οποίες συνομιλούσαν με μία συνεργάτιδα του βουλευτού Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Τέρενς - Σπένσερ – Νικολάου Κουίκ.
Ο κος Ψυχάρης περνώντας έξω από τον συγκεκριμένο χώρο, είδε από την ανοιχτή πόρτα τέσσερις από τους πέντε, καθώς η Μαρίνα Χρυσοβελώνη δεν κάπνιζε και ούτε καπνίζει, να συζητούν καπνίζοντας.
Εισήλθε στο χώρο και στόχευσε την συνεργάτιδα του κου Κουίκ, τονίζοντάς της με έντονο ύφος πως καπνίζει εκεί, χωρίς μάλιστα να έχει καν τη βουλευτική ιδιότητα.
Όταν αυτή αντέδρασε, λέγοντάς του πως το μνημόνιο που αυτός στηρίζει δημιουργεί μεγαλύτερο πρόβλημα απ’ το ότι η ίδια καπνίζει στον συγκεκριμένο χώρο, ο βουλευτής εξεμάνη και της επιτέθηκε φραστικά, χρησιμοποιώντας υποτιμητικούς προσβλητικούς χαρακτηρισμούς (άντε από εδώ ρε τσόλι, τσόκαρο κ.ά.).
Η κα Γεροβασίλη προσέτρεξε προς υπεράσπισή της, λέγοντάς του σε έντονο ύφος πως είναι ενοχλητικά προκλητικός, του ζήτησε να αποχωρήσει από τον χώρο για να λήξει το συμβάν και μεταξύ τους ακολούθησε έντονος φραστικός διαπληκτισμός.
Κατά τη διάρκεια των λεκτικών διαξιφισμών, η βουλευτής Άρτας είπε: "Δεν είσαι εσύ αυτός που θα μου πει εάν θα εφαρμόσω το νόμο, πού και πότε. Το γνωρίζω και το κάνω από μόνη μου. Πάντως, το μνημόνιό σου που καταλύει το σύνταγμα δεν πρόκειται να το εφαρμόσω. Θα το ανατρέψω".
Αυτή η φράση, όπως και το σύνολο του επεισοδίου, διαστρεβλώθηκε και πανομοιότυπα αναπαράχθηκε από συγκεκριμένα μέσα, παίρνοντας δυσανάλογες διαστάσεις. Αυτές τις εποχές που η χώρα κλυδωνίζεται και ο λαός μας υποφέρει, τέτοια επεισόδια δεν είναι λογικό να αποτελούν είδηση.
Μας δίνεται λοιπόν όλο το δικαίωμα να συμπεράνουμε πως η παραποίηση και η χρήση του παραπάνω γεγονότος εξυπηρετεί σκοπούς παραπληροφόρησης, αποπροσανατολισμού, προπαγάνδας και συκοφάντησης, τουλάχιστον.
Αθήνα, 18 Οκτωβρίου 2012 
Οι υπογράφοντες 
Όλγα Β. Γεροβασίλη, βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ –ΕΚΜ 
Χρυσούλα - Μαρία Θ. Γιαταγάνα, βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ 
Μαρίνα Γ. Χρυσοβελώνη, βουλευτής Μαγνησίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Παύλος Γ. Βογιατζής, βουλευτής Λέσβου της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ"