Αρχείο

25 Οκτωβρίου 2012

Το «διαζύγιο» της Ντόρας με τον πρώην γαμπρό της


Πηγή: dimokratianews.gr

Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα... Με αυτόν τον τρόπο σχολίαζε κορυφαίο στέλεχος της Κεντροδεξιάς τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο χρονικό διάστημα στο πολιτικό γραφείο της Ντόρας Μπακογιάννη, επί της Διονυσίου Αρεοπαγίτου 3.
Κι αυτό γιατί μετά την εκλογική αποτυχία της...


Δημοκρατικής Συμμαχίας, του κόμματος που η ίδια ίδρυσε τον Νοέμβριο του 2009, στις εκλογές του περασμένου Μαΐου και την ένταξή της ως επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Ν.Δ., ο ένας μετά τον άλλον οι επί σειρά ετών συνεργάτες της τραβούν τον δικό τους δρόμο.
Ειδικότερα, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η «κυριακάτικη δημοκρατία», μετά το κλείσιμο των πολυτελέστατων γραφείων επί της οδού Συγγρού 47, που στεγαζόταν η Δημοκρατική Συμμαχία, η κυρία Μπακογιάννη επέστρεψε στο... ταπεινό πολιτικό της γραφείο, όπου όμως εδώ και περίπου έξι μήνες τη μια πλευρά καταλαμβάνει η εταιρία επικοινωνίας της κόρης της Αλεξίας.
Ωστόσο, οι βασικές αλλαγές δεν είναι τόσο χωροταξικές όσο σε επίπεδο ανθρώπων. Ηδη έπειτα από εκτενή συζήτηση αποχώρησε ο επί σειρά ετών στενότερος συνεργάτης της, πρώην γαμπρός της, Δημήτρης Ζαφειριάδης. Ο κ. Ζαφειριάδης βρισκόταν δίπλα στην κυρία Μπακογιάννη πάνω από 20 χρόνια και ήταν ο εξ απορρήτων της για όλα τα θέματα που αφορούσαν την πολιτική της πορεία.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, Μπακογιάννη και Ζαφειριάδης κατέληξαν από κοινού στην ολοκλήρωση της συνεργασίας τους, καθώς ο πρώην διευθυντής του γραφείου της έκρινε ότι ολοκλήρωσε τον κύκλο του και ότι πρέπει να αναζητήσει στον ιδιωτικό τομέα την τύχη του. Ο «χωρισμός», πάντως, ήταν φιλικός και οι δύο συνεχίζουν να μιλάνε συχνά και να μοιράζονται τους προβληματισμούς τους για τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις.
Ηδη ο κ. Ζαφειριάδης, ύστερα από σύντομο πέρασμα από την εταιρία ευρωπαϊκών προγραμμάτων (έχουν αναλάβει έργα από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τους δήμους Αθηναίων και Καρπενησίου) που έχει ο άλλοτε (καθώς αποχώρησε κι αυτός) στενός συνεργάτης της κυρίας Μπακογιάννη Αλέξανδρος Τσιατσιάμης, προχώρησε στη δημιουργία της εταιρίας Career In Progress, η έδρα της οποίας είναι στο νούμερο 39 της οδού Σταδίου. Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει ο κ. Ζαφειριάδης, μία από τις πιο σημαντικές υπηρεσίες που προσφέρει η Career In Progress είναι οι ολοκληρωμένες παρεμβάσεις για την επαγγελματική αποκατάσταση.
«Σκοπός μας δεν είναι να παρέχουμε έτοιμες, τυποποιημένες λύσεις που μπορεί μελλοντικά να αποδειχθούν μη ορθές. Στοχεύουμε στην εκμάθηση των ιδιαίτερων εκείνων τεχνικών που αφορούν στην αναζήτηση εργασίας με τρόπο απλό, σαφή, κατανοητό και τεκμηριωμένο» αναφέρει χαρακτηριστικά στο site του.
Σε ό,τι αφορά τον άλλο στενό συνεργάτη της κυρίας Μπακογιάννη, τον Πάνο Αντωνόπουλο, ο οποίος κι αυτός βρίσκεται μαζί της πάνω από 20 χρόνια, οι απόψεις διίστανται, καθώς κάποιοι υποστηρίζουν ότι έχει αποχωρήσει και κάποιοι άλλοι ότι παραμένει μαζί της. Ανθρωποι, πάντως, που επισκέπτονται την κυρία Μπακογιάννη στο γραφείο της λένε ότι βλέπουν τον κ. Αντωνόπουλο εκεί.
Σημαντικά έχει μειωθεί και ο αριθμός των γραμματέων που είχε η κυρία Μπακογιάννη, καθώς οι περισσότερες έχουν επιστρέψει στις υπηρεσίες του Δημοσίου που υπηρετούσαν. Τις θέσεις των δύο ειδικών επιστημόνων που προβλέπεται να έχουν οι βουλευτές καλύπτουν οι Αχιλλέας Ιωακειμίδης και Τάσος Χατζηβασιλείου, ενώ σταθερή αξία παραμένει η επί των θεμάτων Τύπου Φωτεινή Γιαννούλη, η οποία είναι ιδιαίτερα αγαπητή στους πολιτικούς -και όχι μόνον- συντάκτες.
Που επιθυμεί να πάει ο Οικονόμου
Την ίδια στιγμή, σε αναζήτηση κυβερνητικής θέσης περί του υπουργείου Ανάπτυξης βρίσκεται ο πρώην γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιάννης Οικονόμου. Ο κ. Οικονόμου, ο οποίος διατηρεί στενή σχέση, όπως τουλάχιστον διατείνεται ο ίδιος, με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, εκτιμά ότι πολύ σύντομα θα αναλάβει κυβερνητική θέση, ενώ συνεχίζει να επιθυμεί να είναι υποψήφιος στη Φθιώτιδα, καθώς κατάγεται από τη Λαμία.