Αρχείο

29 Οκτωβρίου 2012

Καράογλου: Οι Θεσσαλονικείς απάντησαν στον Μπουτάρη


Πηγή: voria.gr

Απάντηση στους ισχυρισμούς του Γ.Μπουτάρη ότι το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης δεν ενημέρωσε τον δήμο Θεσσαλονίκης για τους εορτασμούς των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης, και ειδικά για την πορεία στα  βήματα των ελευθερωτών, εξέδωσε ο υπουργός Θεόδωρος Καράογλου.
Ο ΥΜΑ-Θ χαρακτηρίζει ατυχείς τις δηλώσεις...


Μπουτάρη ότι ο ίδιος ακολούθησε τη λογική «αποφασίσουμε και διατάζουμε» και επικαλείται έγγραφα με τα οποία, όπως υποστηρίζει, ο δήμος όχι απλώς ήταν ενήμερος για τις εκδηλώσεις αλλά είχε δώσει και τις σχετικές άδειες ευχόμενος «καλή επιτυχία»
«Οι λογικές του “αποφασίζουμε και διατάζουμε” που επικαλείται ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης είναι ξένες προς εμένα, καθώς προσωπικά με ενδιαφέρουν η ενημέρωση και η συνεργασία. Έτσι έχω μάθει και έτσι πορεύομαι στην προσωπική, επαγγελματική και πολιτική μου σταδιοδρομία», προσθέτει ο κ.Καράογλου.
Επιπλέον, ο υπουργός αφήνει σαφείς αιχμές για παλαιότερες τοποθετήσεις του δημάρχου σχετικά με το εάν η Θεσσαλονίκη το 1912 απελευθερώθηκε ή «εντάχθηκε στον κορμό», όπως είχε υποστηρίξει ο δήμαρχος, λέγοντας:  «Η μαζική παρουσία των Θεσσαλονικέων στις εκδηλώσεις αποτέλεσε την καλύτερη απάντηση σε όσους ατυχώς εξακολουθούν να υποστηρίζουν ότι η Θεσσαλονίκη δεν απελευθερώθηκε, αλλά παραδόθηκε στον Ελληνικό Στρατό. Αν μη τι άλλο η παραπάνω άποψη αποτελεί ύβρη για τους χιλιάδες Έλληνες αξιωματικούς και στρατιώτες που χάρισαν τη ζωή τους στην πατρίδα, για να μπορούμε εμείς σήμερα να αναπνέουμε τον αέρα της ελευθερίας και η Θεσσαλονίκη να μην ονομάζεται… Σελανίκ».
Αναλυτικότερα όσα αναφέρονται στα έγγραφα που επικαλείται το ΥΜΑΘ:
Πρώτον: Με έγγραφό του στις 2 Οκτωβρίου 2012, με αριθμό Πρωτοκόλλου 738, το Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης ενημέρωσε, ως όφειλε, το Δήμο Θεσσαλονίκης για το πλήρες πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων που επρόκειτο να διοργανώσει στις 25, 26 και 27 του ίδιου μήνα..
Δεύτερον: Σε έγγραφο που υπογράφει ο ίδιος ο κ. Μπουτάρης (με ημερομηνία 17 Οκτωβρίου 2012 και με αριθμό Πρωτοκόλλου 6318), σχετικά με την άδεια που ζητήσαμε για την ανάρτηση λαβάρων, σημαιών και θυρεών σε διάφορα σημεία του Δήμου Θεσσαλονίκης, ο Δήμαρχος κλείνει την επιστολή του αναφέροντας τα εξής: “Ευχόμενοι κάθε επιτυχία στη διοργάνωσή σας, παραμένουμε στη διάθεσή σας για ότι άλλο χρειαστεί”.
Τρίτον: Σε έγγραφο της 15ης Οκτωβρίου 2012 και με αριθμό Πρωτοκόλλου 6436 προς το Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης, ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης και Διαχείρισης Οικονομικών Πόρων κ. Χασδάϊ Καπόν ανέφερε ότι η υπηρεσία του “ανταποκρινόμενη άμεσα” στο κάλεσμά μας, βρισκόταν στην “ευχάριστη θέση” να μας απαλλάξει “από την καταβολή τελών διαφήμισης για τις αφίσες που θα αναρτηθούν στην πίσω επιφάνεια ορισμένων λεωφορείων του ΟΑΣΘ, για την προβολή των εκδηλώσεων: “Έκθεση Κειμηλίων και Γιορτή σημαίας: στα βήματα των ελευθερωτών”.
Τέταρτον: Στις 18 Οκτωβρίου 2012 και σε έγγραφο από το γραφείο Δημάρχου, με αριθμό Πρωτοκόλλου 6318, το οποίο επίσης υπογράφει ο κ. Μπουτάρης, μας ενημέρωσαν πως εγκρίθηκε το αίτημα του Υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης για την παραχώρηση της πλατείας Αριστοτέλους και της περιοχής της παραλίας κοντά στον Λευκό Πύργο το Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012, “για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων στα πλαίσια εορτασμού  των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Μακεδονίας και της Θράκης”.