Αρχείο

22 Οκτωβρίου 2012

Συνεχίζει να προκαλεί η Δράση: Ανακοίνωση κατά των εορτασμών για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης

Οι νεοφιλελεύθεροι δηλώνουν επίσημα ότι θέλουν "πολυπολιτισμική" Θεσσαλονίκη!

Διαβάστε την παρακάτω ανακοίνωση της Δράσης, για να δείτε την αντεθνική προπαγάνδα του νεοφιλελεύθερου κόμματος, κατά της ελληνικότητας της Θεσσαλονίκης:
"Κορυφώνονται το Σαββατοκύριακο οι εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την...


απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, το 1912. Πληροφορούμαστε ότι το νεκραναστηθέν Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης ετοιμάζει καμπανοκρουσίες και φιέστες. Πέρα από την κακογουστιά του πράγματος, το νεοεπανασυσταθέν υπουργείο διατείνεται ότι η δημόσια δαπάνη γι'αυτήν την αποθέωση του εθνικιστικού κιτς θα είναι μηδενική.
Η Δράση καλεί το Υπουργείο να αναλογιστεί πώς ήταν η πόλη το 1912 και πώς είναι τώρα. Η Δράση καλεί τον Υπουργό να ανατρέξει στο πολυ-πολιτισμικό παρελθόν και τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα της Θεσσαλονίκης των αρχών του περασμένου αιώνα και να αναρωτηθεί αν πραγματικά οι καμπανοκρουσίες στις ορθόδοξες εκκλησίες και οι φανφάρες στρατιωτικού ύφους και τελετουργικού στέκονται στο ύψος της πόλης που ελευθερώθηκε πριν 100 χρόνια. Δυστυχώς, θυμίζουν τις μελανότερες στιγμές των τελευταίων 100 χρόνων. Αν ο κ. Υπουργός θέλει να τιμήσει τον ρόλο του Ελληνικού Στρατού κατά την απελευθέρωση, ας παραστεί στη συναυλία των φιλαρμονικών των τριών όπλων στο Μέγαρο Μουσικής. Αλλά ας μας επιτρέψει να θυμόμαστε πιο όμορφες στιγμές και να αναπολούμε τα στοιχεία της πόλης που χάθηκαν διά παντός, κοιτώντας το μέλλον και όχι σκαλίζοντας το παρελθόν".