Αρχείο

26 Αυγούστου 2015

Γράμμος - Βίτσι 2015: Την Κυριακή οι εκδηλώσεις νίκης και εθνικής ελευθερίας

Την Κυριακή 30 Αυγούστου θα πραγματοποιηθούν οι φετινές εκδηλώσεις για τη νίκη του εθνικού στρατού στον Γράμμο και το Βίτσι, που σήμανε την λήξη του συμμοριτοπολέμου, το 1949.

Στη σχετική σελίδα της εκδήλωσης στο facebook αναφέρεται:

"Με συνέπεια θα γίνει και φέτος, όπως κάθε χρονιά, η 66η επέτειος από την συντριβή της κομμουνιστικής ανταρσίας την 29η Αυγούστου...

1949, στην βουνοκορφή του όρους Βίτσι και ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ στην Βούρμπιανη στο Γράμμο όπου θα χοροστατήσει ο σεμνός και φιλόπατρις Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης Ανδρέας. 
ΘΑ ΤΙΜΗΘΕΙ η μνήμη των χιλιάδων νεκρών αξιωματικών και οπλιτών του Ελληνικού Στρατού, αλλά και των πολιτών, που έδωσαν την ζωή τους, για να υπερασπιστούν την εθνική ακεραιότητα και την ελευθερία της Πατρίδος, από την κομμουνιστική ανταρσία. 
Ο "επίσημος" εορτασμός, με απουσία (όπως πάντα) της επίσημης πολιτείας, φέτος θα είναι στο Βίτσι. 
Ιδιαίτερη συμβολή στην συμμετοχή πολιτών και στην φετινή εκδήλωση, θα έχει και το γεγονός ότι η έναρξη της τελετής και η επιμνημόσυνος δέηση πραγματοποιείται πλέον στον νεότευκτο Ι.Ν. Αγίων Ιωάννου Προδρόμου και Γεωργίου Ελευθερωτού.
Οι προσκυνητές μετά την λειτουργία θα πορευθούν στο μνημείο όπου η εκδήλωση θα συνεχισθεί με τους χαιρετισμούς, του Προέδρου της Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ) και άλλων εκπροσώπων ενώσεων αποστράτων.

ΜΕΤΆ ΤΟΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΟΜΙΛΗΤΗ τον Υποστράτηγο ε.α. ΧΡΗΣΤΟ ΜΠΟΛΩΣΗ, θα ακολουθήσουν οι καθιερωμένες καταθέσεις στεφάνων, από πλήθος οργανώσεων, συνδέσμων, συλλόγων κ.ά.

ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΣΤΟ ΧΡΕΟΣ."

https://www.facebook.com/events/120152871664485/

Δείτε την πρόσκληση και το πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων: