Αρχείο

25 Αυγούστου 2015

Μπαλτάκος: Λάθος η στροφή της ΝΔ προς το κέντρο

«Λάθος η στροφή της ΝΔ προς το κέντρο που επιχειρεί ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Στο κέντρο πηγαίνει πολιτικά ο Αλέξης Τσίπρας κι είναι πιθανότερο να αντλήσει ψηφοφόρους εκείνος από ότι η ΝΔ», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στη Ζηνοβία Σαπουνά ο Τάκης Μπαλτάκος (Πρώην γραμματέας της κυβέρνησης Σαμαρά).

Ο κ. Μπαλτάκος τόνισε επίσης ότι η χώρα έχει ανάγκη από ένα δεξιό κόμμα, ενώ αναφερόμενος στην κούρσα διαδοχής στη ΝΔ που θα λάβει χώρα την άνοιξη του 2016 υποστήριξε πως...

«όποιος κερδίσει τον Αλέξη Τσίπρα, κάνει για αρχηγός της ΝΔ, όποιος δεν τα καταφέρει, δεν κάνει».

Ερωτηθείς για το ποιος κατά τη γνώμη του θα ήταν ο ικανότερος επιφυλάχθηκε να ανοίξει τα χαρτιά του αν και όπως είπε έχει κάποιους στο μυαλό του.

 Υπογράμμισε παράλληλα ότι «η ΝΔ είναι κόμμα ηγεσίας και όχι για δεύτερο ρόλο» και σημείωσε πως ο ίδιος συνομιλεί με αρκετά στελέχη του κόμματος αλλά όχι με τον Αντώνη Σαμαρά.

Τέλος ερωτηθείς για παλαιότερες εγκωμιαστιακές του δηλώσεις αναφορικά με τη διαπραγματευτική τακτική της κυβέρνησης Τσίπρα είπε πως στο πλαίσιο που τις έκανε, τις πίστευε και πως στη συνέχεια «η κυβέρνηση έκανε λάθος εκτιμήσεις, φοβήθηκε στο τέλος και κατέληξε σε μνημόνιο".

Χαρακτήρισε «καταστροφική την πολιτική που ακολουθείται» αλλά απαραίτητη αυτή τη στιγμή -όπως είπε χαρακτηριστικά-.

parapolitika.gr