Αρχείο

6 Φεβρουαρίου 2015

Η επόμενη μέρα για τον ΛΑΟΣ και τον Γ.Καρατζαφέρη

Στην 15χρονη ιστορία του ΛΑΟΣ, οι 63.698 ψήφοι (1,03%) είναι το χειρότερο εκλογικό αποτέλεσμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη ήρθε πιο πίσω στην κατάταξη ακόμα και από τα κόμματα Λεβέντη και Γκλέτσου, ενώ δεν ξεπέρασε το 1,5% που "δίνει" κρατική χρηματοδότηση. Έτσι, αμέσως μετά τις εκλογές αποφασίσθηκε να σταματήσει η έντυπη έκδοση της εφημερίδας "ΆΛΦΑ ΈΝΑ" και να ξεκινήσει η ηλεκτρονική, ενώ η εκπομπή του Γιώργου Καρατζαφέρη στο ΑΡΤ άλλαξε...

όνομα, σήμα και ο ίδιος εμφανίζεται λιγότερη ώρα και μόνος του, σχολιάζοντας απλά τα τεκταινόμενα στην πολιτική ζωή του τόπου. Επίσης, συνεδρίασε η Εκτελεστική Γραμματεία του ΛΑΟΣ, η οποία εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα:
"Κατά την πρώτη μετά τις εκλογές συνάντηση των μελών της Εκτελεστικής Γραμματείας του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, μετ’ ενθουσιασμού και ομοφώνως απεφασίσθη η αφοσίωσης στο πρόσωπο του Προέδρου του Κόμματος και η απαρασάλευτα δυναμική στήριξης των αρχών του υγιούς πατριωτισμού.
Συνεφωνήθη ομοίως,  ότι στο άμεσο χρονικό διάστημα των τριών μηνών, προέχει η συστηματική παρακολούθηση των πολιτικών εξελίξεων αλλά και των διεργασιών εις το εσωτερικό των άλλων Κομμάτων, ώστε μετά νηφαλιότητος να δομηθεί ευέλικτο σχήμα δράσης, που θα δρομολογήσει νέες κομματικές πρωτοβουλίες."
Το ερώτημα όμως που γεννάται, είναι τι θα πράξει ο Καρατζαφέρης το επόμενο διάστημα; Τρεις είναι οι δρόμοι που μπορεί να πάρει:
Να αναμένει στωικά τις εξελίξεις στο εσωτερικό της ΝΔ, ώστε με ενδεχόμενη αλλαγή ηγεσίας και συστράτευση της κεντροδεξιάς να μπορέσει να επανέλθει και να κλείσει την πολιτική του διαδρομή από εκεί που την ξεκίνησε.
Να συμμετάσχει σε οποιεσδήποτε διεργασίες κομμάτων και κινήσεων της παράταξης που κινούνται εκτός ΝΔ, όπως π.χ. ο "ΣΥΡΙΖΑ της Δεξιάς" που έχει γραφτεί ότι ετοιμάζουν οι ΑΝΕΛ το προσεχές διάστημα και με προίκα το 1% να ενταχθεί δυναμικά.
Να διατηρήσει τον ΛΑΟΣ έστω και σε "πολιτική καταστολή." Εξάλλου, ο ίδιο έχει διαψεύσει πολλάκις όσους έγραφαν ότι επιστρέφει στη ΝΔ από την ίδρυση του ΛΑΟΣ και μετά.