Αρχείο

9 Ιουνίου 2014

Η Ελίζα Βόζενμπεργκ μιλάει στο iefimerida: Οι βουλευτές της Α΄ΑΘηνών βοήθησαν να εκλεγώ ευρωβουλευτής, με εξαίρεση ένα πρόσωπο...

Η Ελίζα Βοζεμπεργκ λίγες ημέρες μετά την εκλογή της ως ευρωβουλευτής της ΝΔ μιλά στο Iefimerida  για τις προτεραιότητες της στη ευρωβουλή, για την ακροδεξιά, την ανάγκη μετεξέλιξης της ΝΔ και τα σενάρια που...

θέλουν τον Κώστα Καραμανλή υποψήφιο πρόεδρο της δημοκρατίας.

Λέει για την ακροδεξιά:

«Μια από της προτεραιότητες του νέου Ευρωκοινοβουλίου πρέπει να είναι η αντιμετώπιση της ακροδεξιάς  στην Ευρώπη, όχι μόνο στις χώρες του Νότου, αλλά και του ανεπτυγμένου Βορρά. Η άνοδος της άκρας δεξιάς στο Ευρωκοινοβούλιο, αποτελεί μια προειδοποίηση στις πολιτικές που εφαρμόζονται στην Ευρώπη και φαίνεται ότι οι ηγέτες των κρατών μελών της ΕΕ έλαβαν το μήνυμα, κάτι που θα οδηγήσει σε πιο δημοκρατικές και κοινωνικές πολιτικές, ειδικά για τις χώρες του Νότου, με γνώμονα τον άνθρωπο και όχι τους αριθμούς. Είναι ξεκάθαρο ότι δεν μπορεί να υπάρξει συνεργασία με ρατσιστές και οπαδούς του ολοκληρωτισμού και τις μισαλλοδοξίας. Η στάση μας σε ανάλογες συμπεριφορές, όπως η αντιμετώπιση των άκρων μπορεί να είναι μόνο πολιτική. Η δημοκρατία δεν φοβάται τίποτα».

Εχει η ΝΔακροδεξιά αντζέντα;

« Η ΝΔ εχει μονο μια ατζέντα την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια και τη δυνατότητά της να σταθεί πάλι στα πόδια της, με σταθερά βήματα μπροστά. Η Νέα Δημοκρατία ήταν και είναι η μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη που θεμελίωσε τη Δημοκρατία και έβαλε την Ελλάδα στην μεγάλη οικογένεια της Ευρώπης και δεν μπορει να εχει καμία σχεση με την ακροδεξιά. Αυτή την ωρα δεν μας περισσεύει κανείς . Πρεπει η παράταξη να ενωθεί ξανά και πρεπει να αθροίσει ολες τις  δημοκρατικές δυνάμεις της που τα προηγούμενα χρόνια της έδωσαν την εμπιστοσύνη του 48%.

Πρέπει να αλλάξει όνομα η ΝΔ;

«Η Νέα Δημοκρατία, ως σύγχρονο πολιτικό κόμμα που εκφράζει τον ευρωπαϊκό φιλελευθερισμό προσαρμόζει την πολιτική της στα νέα δεδομένα, χωρίς όμως να απομακρύνεται από τις αρχές της. Η ΝΔ εχει παρελθόν, παρόν αλλα και μέλλον ως ΝΔ. Εγώ σε αυτό το κόμμα έδρασα και μεγάλωσα πολιτικά και αυτο το κόμμα, τη ΝΔ θελω να υπηρετώ και στο μέλλον με το ίδιο όνομα, τα ίδια σύμβολα και τις ίδιες ριζοσπαστικές ιδέες .
Η Νέα Δημοκρατία σήμερα και ο Πρωθυπουργός προχωρούν σε ριζικές αλλαγές στην λειτουργία του κράτους, και ολοκληρώνουν μεταρρυθμίσεις ώστε η χώρα μας να γίνει ένα σύγχρονο κράτος. Μια χώρα που θα παράγει πλούτο και όχι ελλείμματα, ελκυστική σε επενδυτές και με νέες θέσεις εργασίας για τις γενιές που έρχονται».

Μπορεί η παρούσα βουλή να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας;

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι ο ρυθμιστής του πολιτεύματος, με βάση το Σύνταγμα. Και το πνεύμα του Συντάγματος ορίζει συναινέσεις για να εκλέγεται πρόεδρος .
Όσοι μιλούν για πρόωρες εκλογες με αφορμή το θέμα του προέδρου και σπεύδουν να χαρακτηρίσουν αποστάτες όσους βουλευτες πέραν της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ψηφίσουν  για πρόεδρο της δημοκρατίας τους απαντώ οτι εκείνοι θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως αποστάτες κατα της δημοκρατιας και της σταθερότητας της χώρας . Η χώρα χρειάζεται σταθερότητα και η ανεύθυνη εμμονή του ΣΥΡΙΖΑ για πρόωρες εκλογές, με αφορμή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας δείχνει ανωριμότητα, ιδιοτέλεια».

Ο Κώστας Καραμανλής πρέπει να είναι ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας;

«Τώρα όσον αφορα τη  σεναριολογία, που εστιάζει στα πρόσωπα, και περιλαμβάνει και αυτο του Κωστα Καραμανλή έχω να πω οτι αδικεί τη σοβαρότητα του θεσμού και των διαδικασιών και οπωσδήποτε δεν ωφελεί. Παντως ο Κώστας Καραμανλής αποτελούσε και αποτελεί διαχρονικά πολιτικό κεφάλαιο για την παράταξη και τη ΝΔ».

Σας βοήθησαν οι συνάδελφοί σας στην Α' Αθήνας, ώστε να αδειάσει μια θέση;
Η κ.Βοζεμπεργκ σηκώνει το γάντι σε όσους την κατηγορούν οτι κράτησε  μια αντί μνημονιακη σταση ολα αυτα τα χρονια  που βουλευτες ψηφιζαν δύσκολα μέτρα και τωρα ηρθε για να πάρει με έδρα στη ευρωβουλή.

«Ξεχνάτε ότι εγώ έχασα την έδρα μου στην Α Αθηνών, ψηφίζοντας κατά συνείδηση, διαγράφηκα και παρά ταύτα στήριξα δυναμικά τον Πρωθυπουργό και το κόμμα μου! Στις πρόσφατες εκλογές ψηφίστηκα πρώτη στην Αθήνα, πράγμα που σημαίνει ότι οι πολίτες αναγνώρισαν στο πρόσωπό μου διαχρονική συνέπεια στις αρχές και τις αξίες της παράταξής μου.

Οι συνάδελφοί μου, βουλευτές της Α’ Αθηνών, ήταν δίπλα μου σε αυτή την προσπάθεια, με μοναδική εξαίρεση ίσως ένα μόνο πρόσωπο, που δυσαρεστήθηκε… Αφήνω πίσω μου τα μικρά και τα ασήμαντα, και την επόμενη πενταετία θα τιμήσω την ψήφο των πολλών χιλιάδων συμπολιτών μου, για να δικαιώσω την επιλογή τους, κάνοντας το καθήκον μου στην Ευρώπη για την πατρίδα».

iefimerida.gr