Αρχείο

25 Ιουνίου 2014

“Κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους” μέσα στη ΝΔ αποκτούν οι Καραμανλικοί -Οι “σωματοφύλακες”

Θεσμοθετεί πλέον τη διαφοροποίηση του στο εσωτερικό της ΝΔ, σε ορισμένα θέματα, από τη γραμμή της ηγεσίας το "Καραμανλίκό" μπλοκ. Νικήτας Κακλαμάνης και Γιώργος Βλάχος "σήκωσαν το γάντι". Τί δήλωσε σήμερα ο Ευάγγελος Αντώναρος.

Τους δικούς του “κοινοβουλευτικούς...

εκπροσώπους”, αμέσως μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, και μάλιστα στο Α’ θερινό τμήμα της Βουλής, φαίνεται ότι αποκτά το “Καραμανλίκο” μπλοκ. Ο Ν. Κακλαμάνης και ο Γ. Βλάχος ανέλαβαν πλέον να υπερασπίζονται και να προβάλουν, με αφορμή πεπραγμένα των κυβερνήσεων του Κ. Καραμανλή, το πλαίσιο των ιδεολογικών αρχών και της πολιτικής γραμμής που φαίνεται να επαναχαράσσει ο πρώην Πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ στο κόμμα, μετά και το αποτέλεσμα της Κάλπης του Μαϊου που το ανέδειξε στη δεύτερη θέση, να υπολείπεται τέσσερις μονάδες από το ΣΥΡΙΖΑ. Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι αυτό είναι μόνο η αρχή και ότι, στην πραγματικότητα, με τον τρόπο αυτό θα εκδηλώνονται άρδην το επόμενο χρονικό διάστημα τα σημεία διαφοροποίησης του πρώην πρωθυπουργού από τη σημερινή ηγεσία του Μεγάρου Μαξίμου.

Αφορμή για τη στάση των κ.κ. Βλάχου και Κακλαμάνη υπήρξε μια δήλωση του υπουργού Περιβάλλοντος, Γ. Μανιάτη, ο οποίος, αναφερόμενος στην κατασκευή του αγωγού ITGI, είπε πως το όλο έργο κινείται στο πλαίσιο «του ονείρου η Ελλάδα να καταστεί ενεργειακός κόμβος».

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου Γ. Βλάχος, αποδεικνύοντας για πολλοστή φορά ότι το “Καραμανλικό μπλοκ” δεν αφήνει τίποτα να πέσει κάτω, πήρε τον λόγο και είπε ότι «αυτή η πολιτική η οποία θεμελιώθηκε και προωθήθηκε από τον Κώστα Καραμανλή αλλά και ο συγκεκριμένος αγωγός και αμφισβητήθηκε και πολεμήθηκε από πολλούς. Και όλοι αυτοί που τότε πολέμησαν τον Καραμανλή έρχονται τώρα να αναστήσουν πεθαμένα όνειρα ενεργειακής πολιτικής».

Στο ίδιο πνεύμα, ο Ν. Κακλαμάνης επιτέθηκε στον Γ. Μανιάτη και συνολικά στο ΠΑΣΟΚ επειδή, όπως είπε, «με δηλώσεις σας πολεμούσατε τον Κώστα Καραμανλή και την κατασκευή του συγκεκριμένου αγωγού. Και έρχεστε τώρα να πείτε τι καλός που είναι ο αγωγός και πόσο θα ωφελήσει τη χώρα».

Αντώναρος: “Χρησιμοποιούν το όνομα του Καραμανλή, για να δημιουργήσουν εντυπώσεις για την εκλογή Προέδρου”

“Ρίχνουν το όνομα του Κώστα Καραμανλή στον «αγωνιστικό χώρο» για να βρεθεί λύση ή να δημιουργηθούν εντυπώσεις, ώστε να συμπληρωθεί ο αριθμός των 180 βουλευτών για την εκλογή του Προέδρου”. Σε αυτή τη δήλωση προέβη ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος, στον ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 και στην εκπομπή ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΑΦΕΣ με τον Γιάννη Κουρτάκη και τον Παναγιώτη Τζένο, ενώ συμπλήρωσε: “Αυτό είναι άδικο για τον πρώην πρωθυπουργό”.

«Από τις πολλές συζητήσεις που κάνω με τον Κώστα Καραμανλή κατέληξα στο συμπέρασμα ότι ο ίδιος δεν ενδιαφέρεται για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας» ανέφερε ο κ. Αντώναρος και τόνισε «Είναι προσωπική μου εντύπωση, αλλά εκτιμώ ότι και άλλοι πραγματικοί συνομιλητές του Κώστα Καραμανλή θα έχουν αποκομίσει την ίδια εντύπωση».

Για τις αναφορές που προηγήθηκαν από στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και νυν βουλευτές σχετικά με την προτίμησή τους στον Κώστα Καραμανλή για Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο κ. Αντώναρος σχολίασε πως απλά εξέφρασαν την εκτίμησή τους στο πρόσωπο του πρώην πρωθυπουργού.

Σχετικά με τα σενάρια που θέλουν τον Κώστα Καραμανλή να δέχεται πιέσεις από «Καραμανλικούς» για να επιστρέψει ενεργά στην πολιτική και στο κόμμα ο κ. Αντώναρος σημείωσε: «Κανείς από εμάς τους “Καραμανλικούς” δεν αμφισβητεί την προεδρία του Σαμαρά στο κόμμα».

Για τα γεύματα και την κινητικότητα που παρατηρείται τελευταία στο “Καραμανλικό” στρατόπεδο ο κ. Αντώναρος ξεκαθάρισε ότι: «Ο Καραμανλής πάντα έβλεπε πρόσωπα της πολιτικής και φίλους του, γι’ αυτό και διατηρεί και το γραφείο του. Αν υπάρχει κινητικότητα αυτό τον καιρό δεν σημαίνει κάτι ιδιαίτερο. Το πρόγραμμα του Κώστα Καραμανλή ήταν πάντα γεμάτο. Με τον Καραμανλή άλλωστε όλοι μας έχουμε και φιλικές σχέσεις».

Τέλος, για την υποψηφιότητά του και για τις εκλογές ο κ. Αντώναρος σημείωσε ότι «δεν βιάζομαι για να πάρω την απόφαση αν είμαι ή όχι εκ νέου υποψήφιος. Ο κ. Σαμαράς λέει ότι θα έχουμε εκλογές το 2016. Εκτιμώ αν δεν υπάρχουν προβλήματα στο θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας ο δρόμος για τις εκλογές θα είναι αρκετά μεγάλος».

ΠΗΓΗ: ethnos.gr, parapolitika.gr
7imeres.gr