Αρχείο

26 Ιουνίου 2014

Παρεμβαίνει ο Γιάννης Κεφαλογιάννης για το Τ.Ε.Ι. Κρήτης!

Τη σημαντική έλλειψη Διοικητικού Προσωπικού στο Τ.Ε.Ι. Κρήτης και την ανάγκη να χορηγηθούν θέσεις από τη δι-ιδρυματική κινητικότητα αναδεικνύει με αναφορά που κατέθεσε ο Βουλευτής Ρέθυμνου Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Α. Κεφαλογιάννης.

Ο Ρεθεμνιώτης Βουλευτής κατέθεσε με τη μορφή της κοινοβουλευτικής αναφοράς την επιστολή που απέστειλε στους Βουλευτές...

της Κρήτης ο Πρόεδρος του Τ.Ε.Ι. κ. Ευάγγελος Καπετανάκης. Στο κείμενο της επιστολής παρουσιάζονται τόσο η αγωνία της διοίκησης και του προσωπικού όσο και οι πραγματικές ανάγκες του Τ.Ε.Ι. Κρήτης. Παράλληλα, παρουσιάζεται η συνολική δομή, η δυναμική του Ιδρύματος και ο υφιστάμενος αριθμός διοικητικών υπαλλήλων σε συνάρτηση με τον υψηλό αριθμό συνταξιοδοτήσεων που αναμένονται το ερχόμενο έτος. Ο κ. Κεφαλογιάννης ζητά από τον Υπουργό Παιδείας κ. Λοβέρδο να εξευρεθεί άμεσα λύση, έτσι ώστε να στηριχθεί ουσιαστικά το σημαντικό έργο του Τ.Ε.Ι. Κρήτης. Αναλυτικά, το κείμενο της επιστολής διαμορφώνεται ως εξής:

«Σας απευθύνω αυτήν την επιστολή με την πεποίθηση ότι η δραματική μείωση των απαραίτητων πόρων των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων Κρήτης για ικανοποιητική λειτουργία εμπνέει και εσάς την ίδια ανησυχία, όπως και σε εμάς, τις Διοικήσεις τους.

Με την παρούσα επιστολή επιθυμώ κατ” αρχήν να σας θέσω υπόψη το ιδιαίτερα σοβαρό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στο ΤΕΙ Κρήτης με τη δραστική μείωση του αριθμού των διοικητικών υπαλλήλων.

Tην τριετία 2011-2013 συνταξιοδοτήθηκαν, βεβιασμένα σε πολλές περιπτώσεις, 59 υπάλληλοί μας και τέθηκαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας 12 επιπλέον, οι οποίοι στη συνέχεια μετακινήθηκαν σε άλλες υπηρεσίες.
Όμως ο φόρτος εργασίας των διοικητικών υπηρεσιών μας σταθερά αυξάνεται λόγω αύξησης του αριθμού των φοιτητών και άλλων απαιτήσεων, ενώ εκτιμάται με μεγάλο βαθμό βεβαιότητας ότι μέχρι τα τέλη του τρέχοντος έτους ικανός επιπλέον αριθμός υπαλλήλων θα υποβάλει αίτηση για συνταξιοδότηση.

Το ΤΕΙ Κρήτης όπως γνωρίζετε, πέρα από τη μεγάλη εγκατάστασή του στο Ηράκλειο, έχει 5 παραρτήματα σε άλλες πόλεις της Κρήτης, 15 Προπτυχιακά Τμήματα στα οποία φοιτούν περίπου 18.000 φοιτητές, 6 Μεταπτυχιακά Προγράμματα και ιδιαίτερα υψηλή, αναγνωρισμένη ερευνητική και αναπτυξιακή δραστηριότητα στην Κρήτη και ευρύτερα. Το τελευταίο διάστημα αντιμετωπίζει ιδιαίτερα σοβαρά προβλήματα επαρκούς λειτουργίας των διοικητικών υπηρεσιών του. Ήδη οι εργαζόμενοι για να ανταπεξέλθουν καταβάλλουν υπερβατική προσπάθεια για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, αγνοώντας τυπικά ωράρια, με αποτέλεσμα να υπάρχουν εμφανείς ενδείξεις αρνητικών επιδράσεων στην ψυχοσωματική υγεία πολλών.

Με πλήρη αίσθηση μέτρου και των δυσχερειών του δημόσιου τομέα, πέρα από προηγούμενες σχετικές επισημάνσεις και τεκμηριωμένα αιτήματά μας, στις 7/11/2013 στείλαμε έγγραφο στο ΥΠΑΙΘ στο οποίο αποτυπώσαμε την ανάγκη για 41 επιπλέον διοικητικούς υπαλλήλους. Ο αριθμός αυτός είναι βέβαια κατά πολύ μικρότερος από τις αντικειμενικές μας ανάγκες, αλλά και τον αριθμό των κενών οργανικών θέσεων στο ΤΕΙ (72).

Παρ” όλα αυτά, στην πρόσφατη κατανομή θέσεων Διοικητικού προσωπικού σε ΑΕΙ, στα πλαίσια της δι- ιδρυματικής κινητικότητας, στο ΤΕΙ Κρήτης δεν δόθηκαν θέσεις.

Σε συνέχεια παρόμοιου αιτήματός μας προς τον Υπουργό ΠΑΙΘ, παρακαλείσθε για δικές ενέργειες ώστε να διασφαλισθούν οι ελάχιστοι απαραίτητοι ανθρώπινοι πόροι στο Ίδρυμά μας, για να έχουμε τη δυνατότητα επίτευξης των σταθερών καταστατικών μας στόχων: Αριστεία στην Εκπαίδευση και την Έρευνα και υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στην οικονομία και την κοινωνία».

www.neakriti.gr
paradexia.blogspot.gr