Αρχείο

2 Ιουνίου 2014

Σάρωσαν οι "εκλεκτοί" της ΝΔ

Τους «δικούς» τους τοπικούς άρχοντες φαίνεται να εξασφαλίζουν αρκετοί βουλευτές και στελέχη της Ν.Δ., καθώς οι κάλπες της Κυριακής ανέδειξαν «γαλάζιους» δημάρχους που είχαν τη στήριξη αρκετών τοπικών κοινοβουλευτικών στελεχών του κυβερνώντος κόμματος. Για παράδειγμα, στο Αγρίνιο εξελέγη ο Γιώργος Παπαναστασίου, ο οποίος αποτελούσε τον εκλεκτό των βουλευτών Αιτωλοακαρνανίας...

Μάριου Σαλμά και Κώστα Καραγκούνη. Δεν είναι τυχαίο ότι στο ψηφοδέλτιο του κ. Παπαναστασίου συμμετείχε τόσο η αδελφή του πρώην υφυπουργού Υγείας όσο και ο αδελφός του πρώην υφυπουργού Δικαιοσύνης αντίστοιχα.

Στην Αλεξανδρούπολη, οι Κυριάκος Γεροντόπουλος και Αλέξανδρος Δερμετζόπουλος στήριξαν την επανεκλογή του νυν δημάρχου, Ευάγγελου Λαμπάκη, ενώ στην Αρτα αναδείχθηκε δήμαρχος ο Χρήστος Τσιρογιάννης, που υποστηρίχθηκε από τον Γιώργο Στύλιο, όχι όμως από τον πρώην βουλευτή Κώστα Παπασιώζο, ο οποίος είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον να κατέβει ο ίδιος επικεφαλής του «γαλάζιου» δημοτικού συνδυασμού.

Στη Γλυφάδα, στο πρόσωπο του Γιώργου Παπανικολάου συσπειρώθηκαν αρκετοί και ισχυροί υπουργοί της Ν.Δ. Πρώτος και καλύτερος ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Ενδεικτικό είναι ότι στον συνδυασμό του κ. Παπανικολάου συμμετείχε ο στενός συνεργάτης του υπουργού Ναυτιλίας, Αιμίλιος Βουγιουκλάκης. Τον πρώην πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ στήριξαν επίσης οι κ.κ. Νίκος Δένδιας και Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς και η Φάνη Πάλλη-Πετραλιά.

Στην Πέλλα εξελέγη ξανά δήμαρχος ο Γρηγόρης Στάμκος, που θεωρείται «άνθρωπος» του Δημήτρη Βαρτζόπουλου, ενώ στην Καβάλα η Δήμητρα Τσιανάκα, την προσπάθεια της οποίας ενίσχυσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Καλατζής. Στην Καλαμάτα επανεξελέγη από την πρώτη Κυριακή ο εκλεκτός του Μαξίμου και προσωπική επιλογή του Αντ. Σαμαρά, Παναγιώτης Νίκας, ενώ στην Καστοριά ο Ανέστης Αγγελής, που στηρίχθηκε από τη βουλευτίνα Μαρία Αντωνίου.

Στο Κιλκίς δήμαρχος αναδείχθηκε ο Δημήτρης Σισμανίδης, τον οποίο λέγεται ότι βοήθησε σημαντικά ο πρώην βουλευτής Γιώργος Συμπιλίδης, ενώ στην Ξάνθη ο Μπάμπης Δημαρχόπουλος έκοψε πρώτος το νήμα, έχοντας το χρίσμα του Δημήτρη Κοντού. Στον Πύργο εξελέγη δήμαρχος ο Γαβρίλης Λιατσής, υπέρ του οποίου είχαν εκφραστεί οι βουλευτές Γιώργος Κοντογιάννης και Ανδρέας Μαρίνος, ενώ στα Τρίκαλα αναδείχθηκε ο εκλεκτός των κ.κ. Βλαχογιάννη και Ταμήλου.

Τον δήμο στη Χαλκίδα κέρδισε ο υποστηριζόμενος από τον υφυπουργό Παιδείας, Συμεών Κεδίκογλου, Χρ. Παγώνης, έναντι του Αθανάσιου Ζεμπίλη, ο οποίος είχε τη στήριξη του «γαλάζιου» κυβερνητικού εκπροσώπου, Σίμου Κεδίκογλου. Τέλος, στα Χανιά εξελέγη ο Αν. Βάμβουκας, που είχε τη διακριτική, αλλά σαφή στήριξη του ισχυρού μητσοτακικού πυρήνα της περιοχής, ενώ στη Χίο ο Εμμ. Βουρνούς, που υποστηρίχθηκε από τους Νότη Μηταράκη και Κώστα Μουσουρούλη.

kalpes14.gr