Αρχείο

3 Ιουνίου 2014

Χαρακόπουλος: «Καμπανάκι» για την κυβέρνηση το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών

Η κυβέρνηση πρέπει να αλλάξει πολιτική κυρίως προς τους αγρότες, τόνισε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή τα αποτελέσματα από τις ευρωεκλογές.

Σύμφωνα με τον βουλευτή, η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει τόσο σε ανασχηματισμό όσο και σε αλλαγή πολιτικής, σε συνέντευξή...

του στο Θεσσαλία TV.

«Νομίζω ότι οι πολίτες αξιώνουν να ξαναδούμε συνολικότερα την οικονομική πολιτική με μια ξεκάθαρη αναπτυξιακή διάσταση. Και αυτό είναι ένα μήνυμα, το οποίο δεν μπορεί να το αγνοήσουμε» δήλωσε και πρόσθεσε ότι πρέπει να προβληματίσει η πτώση των ποσοστών της ΝΔ σε αγρότες και κτηνοτρόφους.

Σε ό,τι αφορά την επιμήκυνση διάρκειας «ζωής» του φρέσκου γάλακτος και την έκθεση του ΟΟΣΑ ο Χαρακόπουλος υποστήριξε ότι διαψεύσθηκε η πρόβλεψη για μείωση της τιμής του γάλακτος στο ράφι. «Έχουμε επιμήκυνση της διάρκειας ζωής του γάλακτος κατά δύο ημέρες. Παρόλα αυτά η τιμή στο ράφι παραμένει στην καλύτερη των περιπτώσεων η ίδια. Άρα, λοιπόν, διαψεύστηκε στην πράξη η πρόβλεψη ότι θα έχουμε μείωση στο ράφι προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας και των καταναλωτών», επεσήμανε.

Πρόσθεσε ότι η αρχική πρόβλεψη για το γάλα ήταν πολύ πιο δυσμενής, καθώς δεν έβαζε κανένα όριο, ενώ προέβλεψε ότι αν συμπιεστεί κι άλλο η τιμή παραγωγού, θα κλείσουν οι αγελαδοτροφικές μονάδες.

Αναρωτήθηκε για το «πώς εντάχθηκε η επιμήκυνση της διάρκειας του φρέσκου γάλακτος στα προαπαιτούμενα της δόσης» και σημείωσε: «Το πρόβλημα αυτό το είχαμε αντιμετωπίσει και ένα χρόνο πριν, ως αίτημα από πλευράς του υπουργείου Ανάπτυξης… Τότε, λοιπόν, μετά τη δική μου ένσταση και τη συνακόλουθη του κ. Τσαυτάρη, απεσύρθη. Ενεμφανίσθη, όμως μετά από έναν χρόνο, ως ένα από τα σημεία της έκθεσης του ΟΟΣΑ».

Σε ό,τι αφορά τα μεταλλαγμένα και την απειλή τους για την ελληνική γεωργία, υπογράμμισε ότι «πιστεύω ότι έστω και τώρα πρέπει να εξαντληθεί κάθε δυνατότητα από πλευράς ελληνικής κυβέρνησης που ασκεί την προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και να διαμορφωθούν εκείνες οι πλειοψηφίες σε επίπεδο του νέου Ευρωκοινοβουλίου, για να μπορέσουμε να μπλοκάρουμε την απόφαση για τη δυνατότητα ελεύθερης καλλιέργειας γενετικά τροποποιημένων φυτών στην Ευρώπη».

paraskhnio.gr