Αρχείο

26 Ιουνίου 2014

Ο Γ.Γιακουμάτος απαντά για την κόντρα του με τον Ν.Δένδια και την κόρη του

«Δεν υπήρξε ποτέ και ούτε θα υπάρξει καμία διένεξη μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας» τονίζεται μεταξύ άλλων στη δήλωση τύπου του κ.Γιακουμάτου.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με δημοσίευμα της κυριακάτικης εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» έγινε «καβγάς για τη μεταφορά επίπλων από τη...

Γενική Γραμματεία Εμπορίου στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας» μεταξύ του Υπουργόυ Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Νίκου Δένδια και του υφυπουργού Ανάπτυξης κ.Γεράσιμου Γιακουμάτου.

«Το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας είναι ένα, είναι ενιαίο και απόλυτα προσηλωμένο στο στόχο της ανάπτυξης, της ανταγωνιστικότητας και στην αποκατάσταση του επιπέδου ζωής του συνόλου της ελληνικής κοινωνίας. Στο τρίπτυχο κοινωνική συνοχή, κοινωνική αλληλεγγύη και ανάπτυξη δεν χωρά τίποτα άλλο» αναφέρεται στη δήλωση.

Διευκρινίζεται επίσης πως: «Τα έπιπλα αυτά στα οποία αναφέρεται το δημοσίευμα ήταν αποθηκευμένα και δεν αξιοποιούνταν. Ήταν λογικό λοιπόν να δοθούν προς χρήση για την κάλυψη των αναγκών του Υπουργείου. Στην περίπτωση που αυτά παρέμεναν αποθηκευμένα και γίνονταν προμήθεια νέων θα αποτελούσε κρατική σπατάλη που δεν συνάδει με την πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση και το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας».

Ο κ.Γιακουμάτος χαρακτηρίζει αστειότητα την αποκάλυψη πως «στελέχη των κ. κ. Δένδια και Γιακουμάτου παρ΄ολίγο να έρθουν στα χέρια για έπιπλα που θέλησαν οι άνθρωποι του πρώτου να μεταφερθούν στο γραφείο του δεύτερου» και διευκρινίζει πως η συνεργασία του με τον υπουργό «ήταν και θα είναι άριστη».

Ο υφυπουργός σχολιάζει επίσης και τα όσα αναφέρθηκαν στο δημοσίευμα για εμπλοκή της κόρης του Ευαγγελίας Γιακουμάτου στα υπηρεσιακά ζητήματα του υπουργείου ως «παντελώς ανυπόστατα». «Σε όλη τη βουλευτική μου πορεία δεν υπήρξαν τέτοια περιστατικά. Τα όσα αφήνονται να αιωρούνται περί επικείμενου διορισμού της Ευαγγελίας Γιακουμάτου είναι παντελώς ψευδή» αναφέρει στην ανακοίνωση του κ.Γιακουμάτου. Και συνεχίζει: «Ποτέ έως τώρα δεν έχει διορισθεί ουδείς συγγενής μου έως τρίτου βαθμού στο Δημόσιο και στον ευρύτερο Δημόσιο τομέα. Άλλωστε το ήθος και η ευαισθησία μου στα θέματα αυτά είναι σε όλους γνωστή».

paraskhnio.gr