Αρχείο

26 Ιουνίου 2014

Δεν απαντά σε ερωτήσεις της Χρυσής Αυγής ο Δένδιας

Επικαλείται το γεγονός ότι εκκρεμεί η ποινική υπόθεση

Την πάγια πρακτική, που ακολούθησε από τη θέση του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, ακολουθεί και από τη θέση του υπουργού Ανάπτυξης, ο Νίκος Δένδιας.

Με έγγραφό του, που διαβιβάστηκε στη Βουλή, δηλώνει αδυναμία να απαντήσει εγγράφως σε...

θέματα, που θέτει η Χρυσή Αυγή μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου, διότι το αντίθετο θα ερχόταν σε αντίθεση με τα συνταγματικά και κοινοβουλευτικά θέσμια.

Το έγγραφο διαβιβάστηκε από τον υπουργό Ανάπτυξης ύστερα από ερώτηση που είχε καταθέσει η βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ελένη Ζαρούλια, αναφορικά με την αξιοποίηση του Ελληνικού.

«Σε απάντηση της ερώτησης που κατέθεσε η Βουλευτής κα Ελένη Ζαρούλια, σας γνωρίζουμε ότι κατόπιν της άσκησης ποινικής δίωξης για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση (άρθρο 187 Π.Κ.) σε βάρος πλειάδας στελεχών του κόμματος "Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή" και της διαταχθείσας προσωρινής κράτησης, μεταξύ άλλων, του γενικού γραμματέα και πέντε ακόμη βουλευτών αυτού ως επικίνδυνων για την τέλεση νέων εγκλημάτων (άρθρο 282 Κ.Π.Δ.), ευρισκόμαστε σε αδυναμία να υπεισέλθουμε σε θέματα τιθέμενα δια μέσων κοινοβουλευτικού ελέγχου υποβαλλόμενων από βουλευτές της ομώνυμης κοινοβουλευτικής ομάδας, καθόσον η διεκπεραίωσή τους ενόσω εκκρεμεί η ποινική υπόθεση και αυτοί παραμένουν στην εν λόγω ομάδα και κόμμα, θα ερχόταν σε αντίθεση με τα συνταγματικά και κοινοβουλευτικά θέσμια», αναφέρει στο έγγραφό του ο κ. Δένδιας, το οποίο διαβιβάστηκε με ημερομηνία 24 Ιουνίου 2014.

Στη βουλευτή έχει, πάντως, απαντήσει εγγράφως ο υπουργός Εσωτερικών, Αργύρης Ντινόπουλος, για να επισημάνει ωστόσο στην κ. Ζαρούλια ότι τα διαλαμβανόμενα στην ερώτησή της δεν εμπίπτουν στο πεδίο αρμοδιοτήτων του υπουργείου Εσωτερικών.

Ο δε υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Μανιάτης, διαβιβάζει στη βουλευτή έγγραφο του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου και Περιβάλλοντος Αθήνας, το οποίο αναφέρεται στις διατάξεις του σχεδίου νόμου, που αφορούν στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού και έγγραφο της Ειδικής Υπηρεσίας Περιβάλλοντος του υπουργείου από το οποίο προκύπτει ότι δεν έχει υποβληθεί αίτημα περιβαλλοντικής αξιολόγησης σχετικά με την αξιοποίηση του Ελληνικού.

karfotiko.blogspot.gr