Αρχείο

9 Ιουνίου 2014

Οι κινήσεις Σαμαρά και οι συναντήσεις του με Καραμανλή και Μπακογιάννη

Εσωκομματικά μέτωπα κλείνει ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος σε λιγότερο από 24 ώρες συναντήθηκε με δυο βασικούς παράγοντες της κεντροδεξιάς, τον Κώστα Καραμανλή και τη Ντόρα Μπακογιάννη.

Ο Αντώνης Σαμαράς επιθυμεί ήρεμα εσωκομματικά νερά και θέλει να μεταδοθεί το μήνυμα της ενότητας στην κομματική και...

κοινωνική βάση της ΝΔ και γι’ αυτό προβαίνει σε ενωτικές κινήσεις.

Η συνάντηση του Πρωθυπουργού με τη Ντόρα Μπακογιάννη το μεσημέρι της Παρασκευής έχει τη σημασία της, διότι οι δυο τους δεν είχαν συνομιλήσει κατ’ ιδίαν επί περίπου δυο χρόνια.

Στην πατρική οικία του Πρωθυπουργού στην οδό Μουρούζη έγινε συζήτηση επί της τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας, αλλά χωρίς να ληφθούν συγκεκριμένες αποφάσεις.

Άρα, δεν έγινε καμία ουσιαστική συζήτηση επί του ανασχηματισμού και δεν ετέθη το θέμα του υπουργείου Οικονομικών, καθώς και ο στόχος της Ντόρας Μπακογιάννη είναι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ο Αντώνης Σαμαράς είχε όμως και ενδιαφέρουσα συνάντηση με τον πρώην Πρωθυπουργό στην οικία του πρώην υπουργού Αχιλλέα Καραμανλή στην Πολιτεία. Εκεί παρόντες ήταν, εκτός από τους δυο και τον Αχιλλέα Καραμανλή, τα παιδιά του Φωτεινή και Κώστα, ο Πέτρος Μολυβιάτης και ο Τζέιμς Σταυρίδης, πρώην επικεφαλής του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη.

Η κίνηση να βρεθούν στο ίδιο τραπέζι οι Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Καραμανλής αποτελεί για κορυφαίους παράγοντες της κεντροδεξιάς και ένα μήνυμα ενότητας της παράταξης.

newpost.gr