Αρχείο

17 Μαΐου 2014

Κηδεύτηκε ο τέως βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Καλαϊτζίδης

Το απόγευμα της Τρίτης 13 Μαϊου κηδεύτηκε το Α’ κοιμητήριο Σερρών ο Χρήστος Καλαϊτζίδης. Ο εκλιπών διετέλεσε για δύο κοινοβουλευτικές περιόδους βουλευτής Σερρών εκλεγμένος με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.Το τελευταίο μήνα αντιμετώπισε...

προβλήματα υγείας και κατέληξε την Δευτέρα 12 Μαϊου

Η εξόδιος ακολουθία εψάλλη στην εκκκλησία Παμμεγίστων Ταξιαρχών παρουσία της οικογένειας Καλαιτζίδη, παλιών συνεργατών ,βουλευτών των Σερρών και παλιών του συναδέλφων με τους οποίους έδωσε κοινούς αγώνες στον πολιτικό στίβο. Η συνοδοιπόρος της ζωής του Ευδοκία, τα παιδιά του Μαρία – Ζωή ο γαμπρός του Αλέξανδρος Αλχανάτης, ο υιός του Γιάννης, η νύφη του Δαναή και τα αδελφιά του Μάγδα, Δέσποινα, Νίκος και Παύλος τον συνόδεψαν στην τελευταία του κατοικία στο Α κοιμητήριο Σερρών.

Παρόντες ήταν επίσης οι βουλευτές Φωτεινή Αραμπατζή, Μαρία Κόλλια, οι τέως βουλευτές Κωνσταντίνος Τσιπλάκης, Αναστάσιος Καρυπίδης, η σύζυγος του αν. Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόφιλου Λεονταρίδη Σοφία Σάββαρη, ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Σερρών Αθανάσιος Μπασδάνης, ο υποψήφιος δήμαρχος Σερρών Θεόδωρος Μηλίδης και το μέλος του Επιμελητηρίου Βασίλειος Πορτουλίδης.

Το βιογραφικό του

Ο Χρήστος Καλατζίδης γεννήθηκε το 1937 στο Θεοδώρειο, σπούδασε την νομική επιστήμη. Με την γυναίκα του Ευδοκία δημιούργησε οικογένεια. Απέκτησε δύο παιδιά, την Μαρία- Ζωή δικηγόρο και τον Ιωάννη δικηγόρο. Ευτύχησε να αποκτήσει δύο εγγόνια από την κόρη του Μαρία- Ζωή και να δει την συνέχεια της ζωής, την Λουκία που σήμερα είναι έξι ετών και την Χριστίνα που σήμερα είναι 4 ετών.

Ο Χρήστος Καλαϊτζίδης διεκδίκησε για πρώτη φορά την εκλογή στο Ελληνικό κοινοβούλιο με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας τον Ιούνιο του 1989 Είχε λάβει τότε 7262 ψήφους. Στις εκλογές του Νοεμβρίου της ίδιας χρονιάς αύξησε την εκλογική του επιρροή λαμβάνοντας 10.616 ψήφους. Στις εκλογές του Απριλίου του 1990 εκλέχθηκε βουλευτής για πρώτη φορά λαμβάνοντας 12.687 ψήφους. Στις εκλογές της 10ης Οκτωβρίου του 1993 τις οποίες χάνει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας από το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου ο Χρήστος Καλαϊτζίδης επανεκλέγεται βουλευτής με 16.516 ψήφους. Στη συνέχεια αποχώρησε από τη Νέα Δημοκρατία και προσχώρησε στη Πολιτική Άνοιξη του Αντώνη Σαμαρά. Ήταν υποψήφιος βουλευτής με την Πολιτική Άνοιξη στις εκλογές της 22ης Σεπτεμβρίου του 1996 στις οποίες η Πολιτική Άνοιξη έμεινε εκτός Βουλής.

Η ΝΟΔΕ Σερρών σε ανακοίνωση της  για τον θάνατο του Χρήστου Καλαϊτζίδηαναφέρει:

«Εκφράζουμε τη βαθύτατη λύπη μας για την απώλεια του  πρώην Βουλευτή Σερρών Καλαιτζίδη Χρήστου , Αγωνιστή της παράταξης τον Φίλο,  τον ξεχωριστό Άνθρωπο.Τα θερμά συλλυπητήρια όλων μας στην οικογένεια του»

Του Δημητρίου Γ. Νάτσιου
sertharros.gr