Αρχείο

30 Μαΐου 2014

Ανασχηματισμός και στη Νέα Δημοκρατία…

Ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης βέβαια δεν είναι το μόνο μέτωπο για τον Α. Σαμαρά καθώς οι αλλαγές προσώπων στην κυβέρνηση θα φέρουν αλλαγές και στο κόμμα, όχι μόνο σε επίπεδο θέσεων.
Είναι απόφαση της ηγεσίας να επιχειρηθεί άνοιγμα προς δυνάμεις...

της κεντροδεξιάς, αλλά και σε πρόσωπα εντός του κόμματος που τον τελευταίο καιρό έχουν δείξει απροθυμία να λάβουν μέρος στον κοινό αγώνα.
Κορυφαία στελέχη πρέπει να ενεργοποιηθούν, λένε στη Συγγρού, ενώ ταυτόχρονα πρέπει να γίνουν ανοίγματα.
Κανείς, από το περιβάλλον Σαμαρά, δεν κρύβει τη δυσαρέσκειά του για τη στάση της Ν. Μπακογιάννη που προεκλογικά δεν είπε ούτε μια λέξη στήριξης της παράταξης λάμποντας δια της απουσίας της από τον προεκλογικό αγώνα.
Ταυτόχρονα όμως προβληματισμός επικρρατεί και για τη στάση της λεγόμενης πτέρυγας των καραμανλικών αφού ενώ στελέχη όπως ο Δ. Αβραμόπουλος προτείνουν κινήσεις και επαφές τόσο προς τα δεξιά όσο και προς το κέντρο το … άνοιγμα Γεωργιάδη προς τον Γ. Καρατζαφέρη έχει ήδη προκαλέσει τις αντιδράσεις της λεγόμενης καραμανλικής ομάδας.
Έτσι στη Νέα Δημοκρατία φαίνεται ότι πρέπει να συζητηθούν ξανά οι ισορροπίες και να βρεθεί νέος τόπος συνεννόησης μεταξύ των στελεχών.
Η πανστρατιά που έχει στόχο την συστράτευση και παλαιών στελεχών που επέλεξαν τον μοναχικό δρόμο προϋποθέτει πρώτα συμφωνία μεταξύ όσων βρίσκονται… εντός μαντριού και κάπως έτσι φαίνεται ότι η τράπουλα πρέπει να μοιραστεί ξανά.

newsit.gr