Αρχείο

29 Μαΐου 2014

Βολές Χαρακόπουλου κατά Σαμαρά για «θολές» επιλογές υτοψηφίων στις εκλογές

Σκληρή κριτική για τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών ασκεί ο Μάξιμος Χαρακόπουλος με δηλώσεις του κάνοντας λόγο για «θολές» επιλογές και μη ενδεδειγμένους υποψηφίους που οδήγησαν σε μιας σειρά άτυχων αποτελεσμάτων.

Από το βέλη του βουλευτή Λαρίσης της Ν.Δ δεν ξεφεύγει ούτε ο πρωθυπουργός Αντώνης...

Σαμαράς τον οποίο καλεί να αποδείξει ότι πράγματι έλαβε το μήνυμα των εκλογών, όπως είπε ο ίδιος, και να προβεί στις απαραίτητες πρωτοβουλίες για μια νηφάλια επεξεργασία και αποτίμηση των αποτελεσμάτων στα συλλογικά όργανα του κόμματος και το κυριότερο στην αλλαγή πολιτικών.

Διαβάστε ολόκληρη τη δήλωση του Μάξιμου Χαρακόπουλου

«Τα αποτελέσματα των εκλογών για τους δήμους, τις περιφέρειες και το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο προσφέρονται για την εξαγωγή συμπερασμάτων, καθώς έστειλαν σαφή μηνύματα:

α) Αναμφίβολα δεν τίθεται ζήτημα πολιτικής σταθερότητας. Η επιδίωξη του ΣΥΡΙΖΑ για ανατροπή της κυβέρνησης έπεσε στο κενό. Είναι γεγονός ότι στις ευρωεκλογές είθισται τα κόμματα διαμαρτυρίας να καταγράφουν υψηλά ποσοστά. Ωστόσο, η αξιωματική αντιπολίτευση αποδείχθηκε ότι έχει εκλογικό «ταβάνι» και περιορισμένη δυναμική. Οι λεονταρισμοί του κ. Τσίπρα είναι σε δυσαρμονία με τα ποσοστά του κόμματός του.

β) Βεβαίως, ούτε τα ποσοστά που λαμβάνουν οι κυβερνητικοί εταίροι προσφέρονται για πανηγυρισμούς. Θα έλεγα, μάλιστα, ότι συνιστούν προειδοποιητικό καμπανάκι. Χωρίς αμφιβολία, η οικονομική κατάσταση είναι δύσκολη και η πορεία για την έξοδο από την κρίση επώδυνη. Κοινωνικά στρώματα και επαγγελματικές κατηγορίες, κυρίως της μεσαίας τάξης που κατ’ εξοχήν εκφράζει η ΝΔ, δοκιμάζονται. Το μήνυμα για διορθωτική πορεία είναι ξεκάθαρο!

γ) Τα παραπάνω, λοιπόν, σε συνδυασμό με σειρά ατυχών αποτελεσμάτων στην τοπική αυτοδιοίκηση, είτε λόγω «θολών» επιλογών του κόμματος με συνέπεια τη διάχυση των ψήφων, είτε λόγω της επιλογής μη ενδεδειγμένων υποψηφίων, πρέπει να μας προβληματίσουν.

Θα ήταν, επομένως, χρήσιμη μια νηφάλια επεξεργασία και αποτίμηση των αποτελεσμάτων στα συλλογικά όργανα του κόμματος. Το κυριότερο, όμως, ζητούμενο, τούτη την ώρα, είναι ο επαναπροσδιορισμός όσων πολιτικών δεν ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας – αλλά ίσως μόνο σε άγονες «εργαλειοθήκες» – με στόχο την ανασυγκρότηση ενός νέου παραγωγικού μοντέλου της χώρας. Και αυτή είναι η μόνη συνταγή που μπορεί να αποδυναμώσει τα πολιτικά άκρα.
Είμαι βέβαιος πως ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, που από την πρώτη στιγμή δήλωσε ότι έχει λάβει το μήνυμα των εκλογών, θα προβεί στις απαραίτητες πρωτοβουλίες».

crashonline.gr