Αρχείο

5 Φεβρουαρίου 2013

Το γραμμάτιο της προεδρίας ξεπληρώνει ο Στεφανόπουλος στον Σαμαρά;

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Real News, ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος, δήλωσε: "Ίσως και να ξαναψηφίσω τώρα ΝΔ", ενώ πρόσθεσε: "Ελπίζω να μην υπάρξει κυβέρνηση της Αριστεράς". Σχετικά με τον Αντώνη Σαμαρά σημειώνει: "Είναι καλός ο Σαμαράς. Δεν περίμενα ότι θα ήταν άξιος προσοχής. Αποδεικνύει, όμως, ότι είναι". Επίσης, προβλέπει ότι θα μείνει για πολλά χρόνια στη θέση του προέδρου της ΝΔ.
Πού οφείλονται όμως τα καλά λόγια του κ. Στεφανόπουλου για...


τον πρωθυπουργό; Εκείνος δεν ήταν που στο βιβλίο - βιογραφία του είχε τονίσει ότι δεν ξαναψήφισε δεξιά από τότε που έχασε την εσωκομματική εκλογική μάχη από τον Κώστα Μητσοτάκη; Είχε αναφέρει μάλιστα ότι έχει ψηφίσει και Λεωνίδα Κύρκο, αλλά και ΠΑΣΟΚ! Θυμόμαστε όταν ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο παλιός - σκληρός αντικομμουνιστής, Κωστής Στεφανόπουλος, είχε άριστες σχέσεις με το ΠΑΣΟΚ του Σημίτη, ενώ ήταν εκείνος που έχασε την ευκαιρία να μείνει στην ιστορία με τα εκατομμύρια υπογραφών που ζητούσαν δημοψήφισμα για την αναγραφή του Θρησκεύματος στις ταυτότητες, που του είχε παραδώσει ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος.
Ο Κωστής Στεφανόπουλος θυμήθηκε ξαφνικά την συντηρητική - δεξιά καταβολή του; Μάλλον όχι. Απλά, ξεπληρώνει στον Αντώνη Σαμαρά το γραμμάτιο της προεδρίας της Δημοκρατίας. Υπενθυμίζουμε ότι το 1995, ο τότε πρόεδρος της Πολιτικής Άνοιξης, Αντώνης Σαμαράς, τον είχε προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, συμφώνησε το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα για να παραμείνει στην εξουσία και ο κ. Στεφανόπουλος έμεινε στην προεδρία για 10 χρόνια, αφού επανεξελέγη το 2000 με τη στήριξη ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Τέλος, θυμίζουμε ότι από την αναστολή της πολιτικής λειτουργίας της ΔΗ.ΑΝΑ. το 1994, τα στελέχη του κόμματός του είχαν ενταχθεί στην Πολιτική Άνοιξη.