Αρχείο

10 Δεκεμβρίου 2012

Στα δύο οι Ανεξάρτητοι Έλληνες


Πηγή: real.gr

Εσωκομματική αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει στο κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων μεταξύ του Προέδρου Π. Καμμένου και των βουλευτών και στελεχών που προέρχονται από την ΝΔ όπως του Κ. Μαρκόπουλου
«Δηλώνουμε ότι στους «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ» δεν υπάρχουν «κορυφαία στελέχη» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του...


κόμματος και προσθέτει πως ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Κ. Μαρκόπουλος αρνήθηκε να συγκαλέσει την ΚΟ».

Η ανακοίνωση των Ανεξάρτητων Ελλήνων έχει ως εξής.
«Όταν ελέγχονται «τα κορυφαία στελέχη» για την ανωνυμία τους (ίσως διότι και οι ίδιοι αμφισβητούν την «κορυφαιότητά» τους) ελέγχεται και η αλήθεια της «αιτίας» και η ειλικρίνεια της «εξήγησης» που δόθηκε στη δημοσιότητα, από κάποιους, ερήμην των βουλευτών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.
Δηλώνουμε ότι στους «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ» δεν υπάρχουν «κορυφαία στελέχη». Υπάρχουν μόνο ανεξάρτητοι Έλληνες σε όλα τα μέρη της χώρας που τους υπηρετούν οι βουλευτές τους ως απλοί στρατιώτες.
Υπάρχουν οι άνθρωποι που πίστεψαν σε μας και δεσμευτήκαμε να μη τους προδώσουμε. Έτσι και κάνουμε.
Προχωράμε πιο δυνατοί, πιο ελεύθεροι και, κυρίως, πιο ανεξάρτητοι».
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα επιβεβαιώνει την πρωινή απόφαση να προχωρήσει στον ανασχεδιασμό των οργάνων ενόψει του συνεδρίου.
Λόγω αρνήσεως του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κ. Κώστα Μαρκόπουλου να συγκαλέσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα, καθήκοντα γραμματέα ασκεί ο αναπληρωτής γραμματέας κ. Παναγιώτης Μελάς.
Ορίστηκε νέα συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας για την Πέμπτη στις 13:00.
Η δήλωση Μαρκόπουλου
«Το πρωί κανένας μας δεν πήγε για να πει ότι θα φύγει από το κόμμα ή ότι είχε βλέψεις για κάτι άλλο. Πήγαμε να μιλήσουμε, να κάνουμε μια συζήτηση για τη στρατηγική του κόμματος. Εγώ έθεσα κάποια θέματα όπως το ποιος παίρνει τις αποφάσεις για τις στρατηγικές κινήσεις του κόμματος. Για παράδειγμα ποιος αποφάσισε το δολάριο ή ποιος αποφάσισε τη συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ, όμως ο Πάνος σηκώθηκε κι έφυγε», είπε ο γραμματέας της Κ.Ο. των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, εκτιμώντας ότι στη συνεδρίαση της Κ.Ο. λείπουν περίπου οι μισοί βουλευτές.
Τι Προηγήθηκε
Νωρίτερα είχε πραγματοποιηθεί κοινή συνεδρίαση της ΚΟ με την Διοικούσα Επιτροπή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, η οποία κατέληξε με εσωκομματικές αιχμές στελεχών κατά του Π.Καμμένο
Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ασκήθηκε έντονη κριτική στον πρόεδρο του κόμματος κ. Π. Καμμένο από τον Κ. Μαρκόπουλο για την στρατηγική που ακολουθεί. Ο κ. Καμμένος ο οποίος απουσίαζε από τη συνεδρίαση, ειδοποιήθηκε για τα λεχθέντα κατά τη διάρκειά της, έφτασε σε αυτή και παίρνοντας τον λόγο υποστήριξε ότι τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο δεν βοηθά το κόμμα αυτού του είδους η κριτική και η εσωστρέφεια καθώς και ότι το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο όπου εκεί μπορούν να συζητηθούν όλες οι διαφωνίες.
«Μας έχουν κάνει οι σημερινοί συγκυβερνώντες, απαγορεύοντας ουσιαστικά να εφαρμοστεί η συνταγματική διάταξη που ορίζει την ποσόστωση που θα πρέπει τα κόμματα να παίρνουν από τον κρατικό προϋπολογισμό και έτσι απαγόρευσε μέχρι σήμερα να γίνει το Συνέδριο». Είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος τον Ανεξάρτητων Ελλήνων. Το συνέδριο θα εκλέξει πρόεδρο και γενικό γραμματέα.
Μετά την ομιλία του ο κ. Καμμένος αποχώρησε αμέσως, κάτι που δημιούργησε μεγαλύτερη αναταραχή μεταξύ των στελεχών στη συνεδρίαση της διοικούσας επιτροπής.
Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, το κόμμα του έχει δικαιωθεί πλήρως σε όλες του τις θέσεις και τόνισε ότι σήμερα μιλούν για καταγγελία του Μνημονίου και υποστήριξε πως «η διαγραφή του επονείδιστου και επαχθούς χρέους, είναι μια πολιτική την οποία σιγά-σιγά τη δέχονται οικονομολόγοι απ' όλο τον κόσμο».
Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό υποστηρίζοντας ότι έχει μετατρέψει τη ΝΔ σε Πολιτική Άνοιξη, ενώ, όπως είπε,«το ΠΑΣΟΚ έχει μετατραπεί σε ένα ΚΟΔΗΣΟ. Όλες οι μετρήσεις δείχνουν ότι τις επόμενες εκλογές το πιο πιθανό είναι να μην εκπροσωπείται στη Βουλή».
Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, «το ΠΑΣΟΚ με τον πρόεδρό του τον κ. Βενιζέλο έχουν δημιουργήσει πλέον μια ομάδα συγκυβέρνησης μαζί με την ΝΔ και τη ΔΗΜΑΡ και έχει αντιληφθεί ο ελληνικός λαός ότι αυτές οι πολιτικές που υπηρετούν, οι πολιτικές των μνημονίων, είναι πολιτικές οι οποίες δεν οδηγούν πουθενά».
Τέλος ο κ.Καμμένος απηύθυνε πρόσκληση σε μια πανστρατιά «όλες τις πολιτικές δυνάμεις από όπου κι αν προέρχονται, οι οποίες θα συμφωνήσουν στην καταγγελία των μνημονίων, στη διαγραφή του χρέους προκειμένου να προχωρήσουμε σε μια δημιουργία πλειοψηφίας, έστω και μέσα σε αυτή τη Βουλή».