Αρχείο

11 Δεκεμβρίου 2012

Καίγεται ο Καμμένος

Πηγή: ΒΗΜΑτοδότης

Το έλα να δεις γίνεται στο κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων. Δεν είναι μόνον ότι καθαιρέθηκε από τον κ. Π. Καμμένο ο Γραμματέας της ΚΟ κ. Κ. Μαρκόπουλος (όπως θα διαβάσατε σε άλλη στήλη του Βήματος), ούτε ότι ο εκπρόσωπος Τύπου κ. Χρ. Ζώης ετοιμάζεται να κάνει οξύτατη κριτική στο... «μαγαζάκι του Πάνου», όπως ακούστηκε να λέει χθες σε συνεργάτες του. Είναι και τα λόγια...


καθώς που ακούστηκαν σε κλειστές συνεδριάσεις, αμέσως μετά τα γεγονότα που διαδραματίσθηκαν στην κοινή συνεδρίαση της διοικούσας επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.
Επειδή η κατάσταση δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει και  μπορεί να υπάρξουν διαγραφές και άλλες καθαιρέσεις ή ακόμα και αποχωρήσεις- ανεξαρτητοποιήσεις, θα σας μεταφέρω απλά τι ακούγονται σ΄ αυτές τις χθεσινοβραδινές κλειστές συσκέψεις, αποφεύγοντας να κατονομάσω ποιοι τα λένε, αν και σε λίγες ώρες είναι πιθανόν να τα πουν οι ίδιοι δημόσια. Χθες αργά το βράδυ σε μία από τις συσκέψεις αυτές, ειπώθηκε, όπως μου μετέφερε συνεργάτης  μου ότι «ήταν δύσκολο να λειτουργήσουμε με τον Πάνο πολιτικά». Εως τώρα , ειπώθηκε, «λειτουργούσαμε φιλικά και χάσαμε πολλά». Ακόμα ότι «δεν μπορούμε να υπερασπιστούμε το δολάριο που μας προέκυψε ξαφνικά», ή ακόμα περιμένουμε το non paper της Προεδρίας της Δημοκρατίας (το προεκλογικό εάν το θυμάστε). Και ποιος δεν θυμάται, ειπώθηκε, και την απειλή για μήνυση εναντίον της Προεδρίας της Δημοκρατίας για το περιβόητο αυτό on paper.

Το ξέσπασμα βεβαίως στο κόμμα δεν ήταν καθόλου αιφνίδιο. Από την ημέρα που ιδρύθηκε υπήρχαν οι διαφωνίες και πολλές απ΄ αυτές  έγινε λόγος στις συσκέψεις μέχρι πρότινος πρωτοκλασάτων μελών του κόμματος. Θέλετε και άλλα; «Δεν υπάρχει τίποτα από αυτά που συγκροτούσαν ένα διάστημα στο κόμμα», ότι δεν έχει καταλάβει ο αρχηγός ότι «έξοδος από το ευρώ σημαίνει έξοδος από την ευρωπαϊκή ένωση» και ακόμα του καταλογίζουν αυταρχικό τρόπο στη διοίκηση του κόμματος και ότι πολλές αποφάσεις του, όπως η συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ, η υπόθεση με τις παραιτήσεις των βουλευτών για να οδηγηθούμε σε εκλογές και ένα σωρό άλλες αποφάσεις που, τι πήρε μόνος του, αιφνιδιάζοντας τους πάντες.
Οι κκ. Μαρκόπουλος και Ζώης μάλλον δεν πρόκειται να επιστρέψουν στους Ανεξάρτητους Έλληνες, αφού, όπως τους είπε και ο κ. Καμμένος «δεν θα επιτρέψω προσωπικές πολιτικές » και όποιος δεν συμφωνεί «να σηκωθεί να φύγει». Και οι δύο, όπως έδειξαν διαφωνούν με τον Πρόεδρο.