Αρχείο

12 Δεκεμβρίου 2012

Εντολή Λυκουρέντζου για διερεύνηση των αιτίων του δυστυχήματος στην Κρήτη


Πηγή: kathimerini.gr

Εντολή να διερευνηθούν τα αίτια του τροχαίου δυστυχήματος στην Κρήτη, με θύματα δύο μέλη της υγειονομικής κοινότητας και να καταλογιστούν, αν υπάρχουν, ευθύνες, έδωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο οποίος και εξέφρασε τα ειλικρινή του...


συλλυπητήρια στις οικογένειες των θανόντων.
Από την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής - όπου γίνεται η επεξεργασία του νομοσχεδίου για το Ερρίκος Ντυνάν, ο κ. Λυκουρέντζος ανέφερε ότι δεν σπεύδει ως υπουργός να υιοθετήσει οποιαδήποτε άποψη αν δεν υπάρξει τεκμηριωμένη θέση των αρμόδιων υπηρεσιών και του υπουργείου και της Τροχαίας. Όπως ενημέρωσε την Επιτροπή, τόσο το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας όσο και το ΕΚΑΒ τέθηκαν αμέσως σε κινητοποίηση για να αντιμετωπιστεί το περιστατικό σε όλη του την έκταση.
Συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων του τραγικού συμβάντος, εξέφρασε εκ μέρους της Επιτροπής ο πρόεδρός της Δημήτρης Κρεμαστινός και απηύθυνε προς τον υπουργό το ερώτημα αν θα ισχύσουν οι διατάξεις που προβλέπονται για τις οικογένειες των θυμάτων.
«Μόλις έχουμε τα πορίσματα το υπουργείο θα τοποθετηθεί στο πλαίσιο της νομιμότητας ακριβώς σε ό,τι ορίζουν οι διατάξεις αυτές» απάντησε ο υπουργός Υγείας.
Για «τραγική εξέλιξη και πλήγμα για το σύστημα Υγείας, το ΕΚΑΒ και την ιατρική οικογένεια» μίλησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξάνθος, οποίος έθεσε το θέμα σε γνώση της Επιτροπής και απευθυνόμενος προς τον κ. Λυκουρέντζο ζήτησε να υπάρξει η μέγιστη δυνατή διερεύνηση των συνθηκών κάτω από τις οποίες έγινε το δυστύχημα και ο έλεγχος των παραμέτρων που οδήγησαν στην τραγική αυτή εξέλιξη.