Αρχείο

12 Δεκεμβρίου 2012

Θεσσαλονίκη: Συνάντηση Θ. Καράογλου με Κ. Μουσουρούλη στο Διοικητήριο


Πηγή: express.gr

Θέματα που αφορούν την ανάπτυξη του λιμανιού της Θεσσαλονίκης και των άλλων λιμένων της Β. Ελλάδας, συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, στη συνάντηση που είχε στο διοικητήριο το απόγευμα, ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης, Θ. Καράογλου με τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου Κ. Μουσουρούλη. Ο κ. Μουσουρούλης ενημέρωσε επίσης τον κ. Καράογλου για...



τις επαφές που είχε με τη διοίκηση του ΟΛΘ, καθώς και για το νομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, το οποίο πρόκειται να θέσει σε δημόσια διαβούλευση τις προσεχείς ημέρες.
«Πρωταρχικός μας στόχος είναι να βγούμε από την ύφεση αξιοποιώντας όλα τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα. Και το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όπως συμβαίνει και με όλα τα λιμάνια της Βόρειας Ελλάδας, είναι ένα από αυτά» δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Καράογλου και εκτιμώντας ότι «το 2013 θα είναι έτος καμπής, καθώς για πρώτη φορά θα υπάρξουν σημάδια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας» και πρόσθεσε: «Οι Έλληνες έχουμε περάσει πολλά, κάναμε μεγάλες, επίπονες θυσίες και ήρθε η ώρα οι κόποι μας να αποδώσουν καρπούς». Από την πλευρά του, ο κ. Μουσουρούλης χαρακτήρισε την ελληνική ναυτιλία, ως τομέα εθνικής υπεροχής. «Είμαι σίγουρος, πώς μέσα από σκληρή δουλειά θα δώσουμε στη ναυτιλία μας όλα τα απαραίτητα εργαλεία που θα την βοηθήσουν ώστε να συμβάλλει τα μέγιστα στην εθνική προσπάθεια που καταβάλλουμε για να βγούμε από την κρίση το συντομότερο δυνατόν. Η ελληνική ναυτιλία είναι ένας τομέας εθνικής υπεροχής και καθήκον μας είναι να τον στηρίξουμε» ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου.