Αρχείο

7 Δεκεμβρίου 2012

Αντισυνταγματική χαρακτήρισε ο Κουράκος την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τη Διαθεσιμότητα των ΙΔΑΧ

Ο βουλευτής Β' Πειραιώς και υπεύθυνος του Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Εσωτερικών των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Γιάννης Κουράκος, δήλωσε:
"Η Κυβέρνηση, συνεχίζοντας τη γνωστή πρακτική νομοθέτησης δια μέσου έκδοσης Πράξεων Νομοθετικής Ρύθμισης, εξέδωσε την αντίστοιχη πράξη που αφορά στη διαθεσιμότητα των ΙΔΑΧ και προβλέπει την ένταξη στο καθεστώς διαθεσιμότητας του συνόλου των εργαζομένων της κατηγορίας ΔΕ ΙΔΑΧ, χωρίς...


εξαιρέσεις.
Η συγκεκριμένη πράξη, η οποία συνίσταται σε έμμεση απόλυση χιλιάδων εργαζομένων στους φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αντιτίθεται στο Σύνταγμα και καταλύει τη Διοικητική Αυτοτέλεια της Αυτοδιοίκησης.
Η έκδοση της συγκεκριμένης Πράξης έρχεται μόλις δύο ημέρες μετά το έκτακτο Συνέδριο της ΚΕΔΕ, στο οποίο ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Στυλιανίδης δεσμεύτηκε για Κυβερνητική πρωτοβουλία που θα κάλυπτε τους εργαζόμενους ώστε να μην οδηγηθεί σε αδιέξοδο ο οικογενειακός τους προγραμματισμός και μια ημέρα μετά την απόφασή του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ξάνθης για την προσωρινή αναστολή του νόμου 4093/2012 στον οποίον εμπίπτουν και οι 14 εργαζόμενοι του Δήμου Ξάνθης.
Καταδικάζουμε απερίφραστα τέτοιου είδους πρακτικές που σε μια ευνομούμενη κοινωνία φαντάζουν απαράδεκτες".