Αρχείο

7 Δεκεμβρίου 2012

Ξαναχτύπησε ο Κιουτσούκης: Πανηγυρίζουν για την κοινωνία των 2/3 φτώχειας

Ο Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ και πρόεδρος της ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα, Νίκος Κιουτσούκης, προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:
"Η “κοινωνία των 2/3 φτώχειας” είναι πλέον πραγματικότητα και αυτοί πανηγυρίζουν.
Αυτή είναι η Ελλάδα που ονειρεύονται;
Η ανθρωπιστική καταστροφή που συντελείται στην Ελλάδα των Μνημονίων καταγράφεται σε κάθε νέα στατιστική έρευνα. Η ελληνική...


κοινωνία ανήκει και επισήμως στο “πρώην ανατολικό μπλοκ”, καθώς βρίσκεται στην “ίδια μοίρα” με τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, τη Λετονία και τη Λιθουανία…
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Eurostat, το ποσοστό φτώχειας στη χώρα μας για το 2011 ξεπέρασε το 31% ενώ σχεδόν 1 στους 4 συμπολίτες μας υποφέρει από ακραία υλική υστέρηση αδυνατώντας να καλύψει τις πλέον στοιχειώδεις ανάγκες λόγω πενιχρών εισοδημάτων. Αν συνυπολογίσει κανείς τη ραγδαία αύξηση της ανεργίας, το “πετσόκομμα” σε μισθούς και συντάξεις, τους κεφαλικούς φόρους και τα "χαράτσια" του 2012, τότε περισσότερο από το 40% του ελληνικού πληθυσμού στερείται τα απολύτως απαραίτητα.
Η “ψαλίδα” μεταξύ πλουσίων και φτωχών ανοίγει επικίνδυνα εξαφανίζοντας τη “μεσαία τάξη” που καταδικάζεται στην εξαθλίωση. Η κοινωνική συνοχή καταρρέει. Σε 1 εκατομ. υπολογίζονται μόνο οι ανασφάλιστοι Έλληνες, την ώρα που οι άστεγοι πολλαπλασιάζονται τρομακτικά σε κάθε γωνιά της Πατρίδας μας.
Οι “νοικοκυραίοι” του χτες γίνονται οι “νεόπτωχοι” του σήμερα που περιμένουν στις “ουρές” των συσσιτίων και των κοινωνικών παντοπωλείων. Οι εργαζόμενοι -όσοι πληρώνονται- έχουν να διαλέξουν ανάμεσα στο να φάνε ή να πληρώσουν μέρος των δανείων για να μη μείνουν στο “δρόμο”. Περισσότερα από 500 χιλιάδες νοικοκυριά δεν αριθμούν ούτε έναν εργαζόμενο και αναγκάζονται να επιβιώσουν χωρίς ένα ευρώ.
Η πραγματική ανεργία αγγίζει το 1.5 εκατ. και από αυτούς λιγότεροι από 200 χιλιάδες λαμβάνουν ακόμη επίδομα. Η “ενεργειακή φτώχεια” παγώνει τα ελληνικά σπίτια και η ανέχεια υπονομεύει κάθε δικαίωμα στην αξιοπρέπεια και την εκπαίδευση.
Με την πολιτική τους οι αριθμοί δεν ευημερούν και οι άνθρωποι δυστυχούν.
Η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για την απαραίτητη διανομή γάλακτος και φρούτων στα σχολεία, που θα έπρεπε να έχει ξεκινήσει πολύ νωρίτερα, ώστε να αντιμετωπιστεί μερικώς ο υποσιτισμός των παιδιών συνιστά “ομολογία” ανεξέλεγκτης κοινωνικής χρεοκοπίας και δείχνει το μέγεθος του “ολοκαυτώματος” του κοινωνικού ιστού.
Η “φιλανθρωπία”, όμως, είναι η λάθος “θεραπεία” για τη φτώχεια, και δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση “υποκατάστατο” της κοινωνικής δικαιοσύνης που καταπατάται καθημερινά. Ας σταματήσουν επιτέλους να ασχολούνται μόνο με την υποβάθμιση της “πιστοληπτικής ικανότητας” της χώρας από τους κερδοσκόπους και ας κοιτάξουν την τραγική υποβάθμιση του επιπέδου διαβίωσης των Ελλήνων πολιτών, τη μεγαλύτερη σε ευρωπαϊκό κράτος εν καιρώ ειρήνης…
Η πραγματική καταπολέμηση της φτώχειας έρχεται μέσα από την αλλαγή της πολιτικής που υφαρπάζει το εισόδημα των ελληνικών οικογενειών. Τα “παζάρια” με την Τρόικα και τα τοκογλυφικά Funds “αναπτύσσουν” μόνο την ύφεση και οδηγούν στο “κοινωνικό πουθενά”.
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ;;;;;
Αν δεν είναι αυτή, τότε οφείλουν εδώ και τώρα να αλλάξουν πολιτική να ξεκινήσουν την παλινόρθωση της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας μέσα από ένα δίκαιο και αναδιανεμητικό Φορολογικό Σύστημα που δεν θα καταδικάζει σε εξόντωση τους μισθωτούς και συνταξιούχους, τα μόνιμα και νόμιμα εξαντλημένα υποζύγια, αλλά θα τιμωρεί όλους εκείνους που τόσα χρόνια συμμετέχουν στο “πάρτυ” διάλυσης της χώρας και είναι “καλεσμένοι” στις “λίστες Λαγκάρντ”. Εκτός και αν οι Tροϊκανοί τοποτηρητές έχουν άλλη άποψη….