Αρχείο

7 Δεκεμβρίου 2012

Η Δράση για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο


Σε Δελτίο Τύπου για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, η Δράση αναφέρει:
"Η ΔΡΑΣΗ έχει σοβαρές ενστάσεις για την επιπλέον φορολογική επιβάρυνση που θα προκύψει από το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.
Από την πρώτη στιγμή της διαπίστωσης του δημοσιονομικού αδιεξόδου η Δράση έχει ταχθεί υπέρ της μείωσης των δαπανών του Δημοσίου, μέσω κατάργησης οργανισμών και μείωση προσωπικού πλειάδας άχρηστων και αργούντων στην πράξη υπηρεσιών. Αντί γιαυτό οι...


κυβερνήσεις της τελευταίας τριετίας προσπαθούν, αδιέξοδα, να αυξήσουν τους φόρους, βυθίζοντας την οικονομική δραστηριότητα και προκαλώντας εκατοντάδες χιλιάδες απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας.
Η σημερινή τρικομματική κυβέρνηση, πιστή στην γραμμή υπεράσπισης του πελατειακού κράτους, επιμένει στην ίδια γραμμή προσπαθώντας να λύσει το πρόβλημα με άδικες οριζόντιες περικοπές και νέα αύξηση των φορολογικών βαρών. Αποτέλεσμα της πολιτικής της είναι η συμπερίληψη στο νέο μνημόνιο αύξησης της άμεσης φορολογίας κατά 2,5 δις Ευρώ για το 2013/2014.
Η Δράση καλεί, έστω και την τελευταία στιγμή, την κυβέρνηση να ανατρέψει την αδιέξοδη αυτή πολιτική που κινδυνεύει να βυθίσει την χώρα και να επικεντρωθεί να κλείσει επιτέλους τους άχρηστους δημόσιους οργανισμούς.
Ποτέ δεν είναι αργά".