Αρχείο

23 Νοεμβρίου 2012

Αισιόδοξος για το Eurogroup ο Μεϊμαράκης

Ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, μιλώντας στο 12ο Διακοινοβουλευτικό Συνέδριο του Eufores, εμφανίστηκε αισιόδοξος για τα αποτελέσματα του Eurogroup. Ειδικότερα, ο κ. Μεϊμαράκης ανέφερε:
"Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα είναι ένα πρόβλημα που αφορά όλη την Ευρωζώνη και θέλω να πιστεύω ότι τη Δευτέρα, στο Eurogroup, θα ληφθεί μια απόφαση η οποία θα δίνει λύση σε...


αυτό. Θα δίνει, ταυτόχρονα, τη δυναμική και την ώθηση που απαιτείται συνολικά στην Ευρωζώνη.

Πιστεύω και εύχομαι ότι από την Τρίτη και μετά θα ανοίξουμε μια νέα σελίδα ευκαιριών, συνολικά στην Ευρωζώνη. Η ελληνική πλευρά έκανε ό, τι έπρεπε, ό,τι είχε υποσχεθεί και ό, τι είχε υποχρέωση, συμβατικά, να κάνει. Συνεπώς, το ζήτημα δεν βρίσκεται πλέον στην ελληνική πλευρά, αλλά στην πλευρά της ευρωζώνης. Για να μπορέσουμε να το αντιμετωπίσουμε συνολικά και να προχωρήσουμε προς την ανάπτυξη και την ευημερία των πολιτών όλων των χωρών.
Πιστεύω ότι από την Τρίτη και μετά δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για αυτοκριτική. Θα είναι ημέρες κατά τις οποίες θα πρέπει να αναλάβουμε δράση. Θα είναι ημέρες που θα πρέπει να γράψουμε τη νέα σελίδα για την Ευρωζώνη.
Και είμαι βέβαιος πως αυτό θα το πετύχουμε, όλοι όσοι πιστεύουμε στο ευρώ, όλοι όσοι πιστεύουμε ότι πρέπει να είμαστε στην Ευρωζώνη, όλοι όσοι πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη και η ευημερία των Κρατών μας βρίσκεται μέσα στον Ευρωπαϊκό χώρο".