Αρχείο

23 Νοεμβρίου 2012

Ο Πολύδωρας εξήγησε γιατί ψήφισε τα μέτρα

Κατά την παρουσίαση βιβλίου του Αντιπτεράρχου Παν.Μπαλέ, ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην πρόεδρος της Βουλής, Βύρωνας Πολύδωρας, εξήγησε γιατί ψήφισε τα μέτρα. Συγκεκριμένα, μιλώντας σε ένστολους ανέφερε:
"Σας οφείλω μια εξήγηση παρέχω μια οφειλόμενη εξήγηση, σχετικά με τις περικοπές και στους ένστολους. Μια παροιμία των καμηλιέρηδων λέει: «Το καραβάνι προχωρεί όσο και αν τα σκυλιά του χωριού των φελάχων...


γαυγίζουν». Ψήφισα υπό το κράτος της ανάγκης.
Έβλεπα και βλέπω την αδικία και την αποσυνθετική δύναμη των μέτρων και των πολιτικών αντιμετώπισης της κρίσης. Αλλά δεν υπήρχε άλλη λύση. Έπρεπε να εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας πρώτα. Και στη συνέχεια να δούμε την ανταπόκριση από την τρόικα.
Αν επιχειρούσα πάλι, μόνος να εκβιάσω μια άλλη διέξοδο, με αγώνα γνώμης, που άλλωστε έδωσα, το καραβάνι πάλι θα προχωρούσε. Η καταψήφιση από μένα θα με έφερνε στη θέση του «αποδιοπομπαίου τράγου».
Πράγμα που δεν ήθελα. Ναι, είπα, ας κρατήσουμε την ελπίδα ζωντανή και βλέπουμε. Οι «λύσεις» οι απονενοημένες, της απελπισίας ας περιμένουν. Ας μη βιαζόμαστε. Λίγη αντοχή, λίγη υπομονή ακόμα. Σ΄αυτό το σημείο βρισκόμαστε. Έτσι φαντάζομαι σκέπτονται μέσα στα δύσκολα και οι αεροπόροι. Τους ευχαριστώ από καρδιάς".