Αρχείο

22 Νοεμβρίου 2012

Νέα πρόσκληση του Κ. Μουσουρούλη προς ΠΝΟ για τα εργασιακά


Πηγή: tovima.gr

Ο υπουργός Ναυτιλίας απέστειλε επιστολή με απαντήσεις σε αιτήματα ναυτικών
Επανέρχεται στο θέμα του διαλόγου για τη ναυτεργασία το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου μετά την ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας με την οποία δήλωνε πως δεν πρόκειται να συμμετάσχει.
Η ΠΝΟ είχε χαρακτηρίσει τον διάλογο που «άνοιξε» με επιστολή του προς όλους τους...
αρμόδιους φορείς ο υπουργός Κωστής Μουσουρούλης ως αναποτελεσματικό και αποπροσανατολιστικό «και δεν πρόκειται να συμβάλλει στην κατεύθυνση αναβάθμισης των εργασιακών και κοινωνικοασφαλιστικών θεμάτων των ναυτεργατών, που ρυθμίζονται από διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας».
Ωστόσο το υπουργείο την Τετάρτη εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία αναμένουν από την ΠΝΟ να ορίσει τον εκπρόσωπό της και τον αντικαταστάτη του οι οποίοι θα συμμετέχουν στις εργασίες του φόρουμ διαλόγου. Παράλληλα σε επιστολή του ο Κ. Μουσουρούλης προς την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία απαντάει στα θέματα που έθιξαν στην τελευταία ανακοίνωση τους σχετικά με την ναυτεργασία.
Oπως σημειώνεται στην ανακοίνωση  «στην κρίσιμη αυτή περίοδο, που επιτείνεται από τον ανταγωνισμό του διεθνοποιημένου περιβάλλοντος της ναυτιλίας, η απουσία διαλόγου δε βοηθάει κανέναν. Άλλωστε, η πρωτοβουλία αυτή που έχουμε λάβει στοχεύει στην προαγωγή του διαλόγου, όχι στην υποκατάσταση των συλλογικών οργάνων».