Αρχείο

21 Νοεμβρίου 2012

Ερώτηση Μελά για την μη διάθεση εμβολίων στους ανασφάλιστους πολίτες

Ο βουλευτής Α' Πειραιώς και υπεύθυνος του Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Υγείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Παναγιώτης Μελάς, κατέθεσε ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας, σχετικά με την μη διάθεση εμβολίων στους ανασφάλιστους πολίτες. Αναλυτικά, ο κ. Μελάς...


αναφέρει στο κείμενο της ερώτησής του:
"Απαράδεκτη είναι η μη διάθεση εμβολίων στους ανασφάλιστους πολίτες, από Δημόσια Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και Δημοτικά Ιατρεία.
Στη δύσκολη οικονομική περίοδο που διερχόμεθα, οι ανασφάλιστοι πολίτες, αντιμετωπίζουν πάρα πολλά προβλήματα. Πέραν της οικονομικής τους εξαθλίωσης, που τους στερεί τα βασικά για την επιβίωσή τους, αντιμετωπίζουν και πολλά προβλήματα με την υγεία τους.
Μέσα στα προβλήματα αυτά, προστίθεται και η μη διάθεση εμβολίων σ’ αυτούς και τα παιδιά τους, παρά τα όσα έχει δηλώσει η αρμόδια Υφυπουργός Υγείας, ότι υπάρχει επάρκεια εμβολίων για ανασφάλιστους πολίτες, σε Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και Δημοτικά Ιατρεία.
Όμως, από δειγματοληπτική έρευνα, που έχει κάνει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, έχει διαπιστωθεί ότι δεν υπάρχει πουθενά ούτε ένα εμβόλιο, πράγμα που εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για τη Δημόσια Υγεία.
Έτσι, χιλιάδες ανασφάλιστοι πολίτες, μεταξύ των οποίων πάρα πολλά παιδιά, δεν έχουν πρόσβαση στον εμβολιασμό.
Αυτό όμως είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο για τη Δημόσια Υγεία, αφού αυξάνεται η πιθανότητα νοσημάτων που εδώ και χρόνια έχουν εξαφανιστεί από τη χώρα μας, λόγω των συστηματικών εμβολιασμών.
Γι’ αυτό, επιβάλλεται, η κ. Υφυπουργός να ενημερώσει το κοινό σε ποια Νοσοκομεία ή Κέντρα Υγείας ή Δημοτικά Ιατρεία υπάρχουν εμβόλια.
Δεν επιτρέπεται για ένα τόσο σοβαρό θέμα, να λέγονται λόγια, που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Διότι η Δημόσια Υγεία είναι σοβαρή υπόθεση και δεν πρέπει να επιδεικνύεται από τους αρμόδιους αμέλεια σε τόσο σημαντικά θέματα και συγχρόνως να χρησιμοποιείται για ευκαιριακή επικοινωνιακή πολιτική.
Μετά ταύτα ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
Θα γίνουν άμεσα οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε να διατεθούν εμβόλια στους ανασφάλιστους πολίτες, από Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και Δημοτικά Ιατρεία, προκειμένου να προστατευτεί η υγεία τους;
Γιατί ισχυρίζεται η αρμόδια Υφυπουργός ότι υπάρχουν εμβόλια, ενώ δεν υπάρχουν, όπως αναφέρει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών;
20/11/2012
Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΕΛΑΣ"