Αρχείο

11 Ιουλίου 2018

Άρθρο του Γ.Γ. του Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας για τη συνεργασία πατριωτικών κομμάτων

Με άρθρο του στην επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος, ο Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας, Δημήτρης Βαλασίδης, θέτει τις βάσεις για την πολυσυζητημένη συνεργασία πατριωτικών κομμάτων, ενώ παράλληλα αποκλείει συγκεκριμένα κόμματα από αυτή τη συζήτηση. Αναλυτικά, ο κ. Βαλασίδης αναφέρει:

"ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ

Πολλοί αναρωτώνται ποια είναι τα πατριωτικά κόμματα, για τα οποία πολύς λόγος γίνεται για συνεργασία τους.
Θα ξεκινήσω από το ποια δεν είναι πατριωτικά κόμματα:
   1.   Όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα για τους λόγους που όλοι γνωρίζουμε.
  2.  Ο ΛΑΟΣ που ψήφισε το πρώτο μνημόνιο και έτσι ξεκίνησε η πτωχοποίηση του Ελληνικού λαού. Εξάλλου ο πρόεδρος του μιλάει για «δεξιά πολυκατοικία» εννοώντας την ΝΔ 
  3.   Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ, της οποίας ο Πρόεδρος κ. Κ. Βελόπουλος συνετέλεσε με την ψήφο του στην ψήφιση του  πρώτου μνημονίου. Ξεκίνησε από τον ΛΑΟΣ, πήγε στην ΝΔ και εν συνεχεία ίδρυσε κόμμα-δεκανίκι του πολιτικού καθεστώτος.
Αυτά κόμματα έχουν τους μηχανισμούς, τα μέσα και τους πόρους ή αν θέλετε εκείνους τους χρηματοδότες που τα θέλουν στο πολιτικό προσκήνιο, γιατί εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους.
Ασφαλώς υπάρχει πληθώρα πατριωτικών κομμάτων. Η σωτήρια λύση είναι η δημιουργία μιας πατριωτικής συνεργασίας με καθαρές θέσεις και όρους και την πραγματική υποστήριξη των πολιτών και όχι με υποκρυπτόμενες φιλοδοξίες και προσωπική ατζέντα. Τα εθνικά θέματα αλλά και η πορεία προς την οριστική απεμπλοκή της χώρας μας από τα μνημόνια επιβάλλουν πολιτικές με σθένος και όχι αρχηγισμούς. Ας προσπαθήσουμε στο νέο αυτό μοντέλο πολιτικής να απαλλαγούμε από τις πολιτικές του φαύλου παρελθόντος, την πελατειακή δομή του κράτους, την κομματοκρατία, την οικογενειοκρατία και το αποτυχημένο παλαιό πολιτικό προσωπικό.
Δεν υπάρχει χρόνος για δισταγμούς και προβολή ασήμαντων διαφορών. Αν δεν το τολμήσουμε σήμερα, το καθεστώς αποκτήσει βαθύτερες ρίζες, για να ολοκληρώσει την καταστροφή και  θα είμαστε υπόλογοι απέναντι της ιστορίας".